Column: Witte rook

30-04-2016 Nieuws Ben Trooster

De ene verlosser heeft het aardse nog niet voor het hemelse verruild of de andere heeft zich al aangediend! Wat een stelletje bofkonten zijn we toch. Van Hoogstraatmaker tot Binnenstadsmanager, …een traject van jaren en van miljoenen. De politiek heeft zich door de afdeling Economische Zaken buitenspel laten zetten, doordat onze verlosser niet alleen door EZ, maar ook door Stichting Stadshart, BKS Parking en het Albeda College (!) wordt betaald. Weet u ook gelijk wat er ook met onderwijsgeld gebeurt! Alsof dat nog niet het ergste is, meent EZ met bovengenoemde clubjes ook alle wijsheid in huis te hebben om tot deze keuze te komen.  De van los zand  aan elkaar hangende winkeliersverenigingen, die zichzelf nog niet kunnen organiseren en waar het bestuurlijk al jaren crisis is, een school en een autostalling….Vlaardingers, mag ik u van deze plek feliciteren. We hebben het er jaren over gehad, Mark Zuckerberg heeft er zelfs een aparte server voor neer laten zetten, maar eindelijk worden we beloond…Habemus Jan! El Salvador 2.0

Ach ja, van Eénoog en het Land der Blinden zullen we maar zeggen. Wat is dat toch dat wij bij procedures die moeten leiden tot de aanstelling van een burgemeester of een binnenstadsmanager, blijkbaar de verkeerde clubjes die keus laten bepalen? In het geval van de burgemeester is dat wettelijk vastgelegd, maar in het tweede geval? Is dat een zekere hang naar macht? Is het zelfoverschatting?

Waarom wordt de Vlaardinger niet gehoord en niet begrepen? Of het nu gaat om politiek of inrichting van de stad….zo moeilijk is het toch niet? Zou het te maken kunnen hebben met de comfort-zone van deze bestuurders? Er wordt nu een naar alle waarschijnlijkheid bovenste beste vriendelijke Brabander voor het karretje gespannen met het draagvlak van een handjevol betweters. 3-0 achter ….niks aan de hand!? Ik kan er met m’n volle verstand niet meer bij. Temeer ook omdat ik twee afgewezen capabele kandidaten ken, UIT VLAARDINGEN. Eén van die kandidaten heeft een belangrijke rol gespeeld bij projecten als de Markthal, Centraal Station, De Rotterdam, Revitalisering Nieuwe Binnenweg, Revitalisering Katendrecht, Revitalisering De Meent, Grand Depart Tour de France en Binnenstad City Lounge. Je hebt daar niet voor niets een belangrijke rol lijkt me, maar voor deze onvolprezen sollicitatiecommissie niet voldoende om ook maar uitgenodigd te worden voor een gesprek. Beste mensen van deze commissie: Zou u zo vriendelijk willen zijn nooit meer in een dergelijke commissie plaats te nemen. U bent daar namelijk totaal niet geschikt voor!

We hebben nog een mooi clubje Gouden Haring-dragers, mensen met een bewezen hart voor deze stad. Wellicht te overwegen deze mensen eens te raadplegen als er een dergelijke keus gemaakt dient te worden. In dit gezelschap is alles vertegenwoordigd van bestuurservaring, ervaren ondernemers tot Vlaardingen-kennis.

De enige echte verlosser had mooie uitspraken en zou ongetwijfeld ook voor Vlaardingen een oplossing hebben. Gaat het dan om zijn ideeën of doordat hij in staat is de neuzen dezelfde kant op te krijgen? Dat laatste lijkt mij. Hij zei ook niet voor niets: “Ik heb een vreselijke hekel aan iemand die beweegt, maar niet weet waar naartoe.”

Cheers,

Ben Trooster

 Gerelateerd