Categorieën

Service

Column: Je veux

Column: Je veux
Nieuws

Column: Je veux

  • Suzanne Stevense
  • 03-09-2016
  • Nieuws
Column: Je veux
Is dit dan dat moment? Om te starten aan de column? Dat je niet kunt slapen, enorm overprikkeld bent geraakt door alle dingen die om je heen gebeuren, drie liedjes in je hoofd hebt zitten die je ook nog eens hele stomme liedjes vind, veel ideetjes en te weinig tijd hebt.

Dat je na lang draaien en keren besluit om naar beneden gaat, om dit op te schrijven? Toen ik werd gevraagd om columns te schrijven sloeg enthousiasme direct om in bijna paniek: 'maar waar moet ik over schrijven?' Dat gevoel bekroop mij een uur geleden weer even: 'waar ga ik over schrijven deze maand?'

Waar ik aandachtig naar keek voordat ik naar bed ging was VPRO Zomergasten met in de hoofdrol schrijfster Griet op de Beeck. Wat een krachtige en mooie vrouw. Haar mooie woorden voelden als (h)erkenning. Ik deel ze graag met je, het kan zo op een tegeltje. Helaas is een link naar het filmpje niet mogelijk, maar de moeite waard om op Facebook naar VPRO Zomergasten te gaan, en het fragment van 24 augustus te bekijken. Tip van Flip zullen we maar zeggen.

Vakantie achter de rug, alhoewel die vandaag weer heel even terug was, drie minuutjes...ik zat alleen in de auto onderweg naar een groothandel, één van de weinige momenten dat ik even alleen ben, spaarzaam! Zeker de laatste zes weken. Vanuit de speakers hoorde ik het direct, ja! Dit is ‘m! In één snelle beweging had ik de radio op de hardste stand gedraaid. Trompet en Franse woorden zwierden door de speakers de auto in, ik waande mij nog een paar minuten op vakantie. Wat hou ik van dit lied. Zomaar…omdat het als vakantie voelt.

Een aantal dagen geleden lag ik als half dood op bed; sinds kort is er een diagnose gesteld: Lupus, een nare en rare huidziekte. Uit de zon blijven is het advies, en rommelpillen slikken. Als het oplaait ben ik een paar dagen van de wereld, de pillen hebben stomme bijwerkingen, dus na de afgelopen dagen was ik wel toe aan leuke dingen. Dus zo'n momentje in de auto, alleen, met fijn muziekje en leuke nieuwe projecten in het vooruitzicht vier ik meteen! Ramen open, en gewoon meeblèren met dit nummer!   

Of het nu Spaans of Frans is, wat maakt het uit! Versta er geen snars van, en na afloop van zo'n gezellig zomerliedje zou ik het liefst een taal cursus volgen. Om voor altijd die sfeer te kunnen proeven:) Thuis draai ik graag Mexicaanse, Spaanse en Franse muziek op de platenspeler, zelfs als het regent en sneeuwt.

Heb in het verleden Hebreeuws geleerd, ik had een enorme liefde voor het land en de taal ontwikkeld, heb er zelfs bijna gewoond. Als ik er nu naartoe zou gaan dan zou dat fikkie wel weer eens kunnen oplaaien, ik kan zo genieten van andere talen. Over genieten gesproken… dat kan ook om de hoek. Kom je weleens in Rotterdam Zwaanshals? Nee? Nou ik zeg: doen! Een fijn buurtje waar van alles gebeurd. Waar je heerlijk en verantwoord kunt lunchen bij bijvoorbeeld Lof der Zoetheid aan het Noordplein, Wel even reserveren want er zijn meer mensen die dit plekje weten te vinden. En als je dan toch in de buurt bent: Loop de straat Zwaanshals gewoon eens door. Margootje Vintage, Elle Aime zijn winkeltjes waar je zeker even naar binnen moet. Zo zit er ook een fantastische antieke boekenwinkel. 'Antiquaraat Zwaanshals'.  Ik… geboren in de verkeerde tijd, voorliefde voor style en muziek uit de jaren 50/60/70 haal hier mijn hart op. Het kleine maar oh zo fijne winkeltje is net iets donker, tjokvol en het leeft…Noem een categorie en je vind het er, en dan heb ik het niet over de allernieuwste boeken uit de top 10. Overal waar je kijkt vind je 'schatten', zoals ik het graag noem. Ansichtkaarten, hele hele oude foto's, familie albums, design en styling boeken, teveel om op te noemen. Je word er ook zo hartelijk ontvangen door Mirjam en Kelvin. Ik hou ervan, neuzen.. In een winkel waar je echt kunt 'schat zoeken'

Mijn voorliefde voor oude meuk en styling is opgevallen bij 'Thuis in Styling' ook wel 'Retroloekie'. Stiekem al jaren inspiratie voor mij en nu…nu heeft zij een stukje over ons nieuwe werkplekje 'Zing & Maak een ding' geschreven! De ruimte vormt een mooi decor voor de spullen die Mariska en ik verkopen onder de naam 'Vroeger was alles mooier'  Je leest het  HIER!   

Roosje Slooter en ik zijn officieel geopend en begonnen in het voormalig Avonturijn, voor kinderfeestjes en kinderkoor Villa Voice. Mocht je eens in de buurt zijn, kom gerust eens binnen voor een kopje koffie en Franse muziek op de achtergrond ;-)

Ik ga maar eens naar bed, kijken of het dit keer wel lukt om in slaap te vallen met een koppie vol ideeën…