Column: een hoofd vol ideeën

06-08-2016 Nieuws Suzanne Stevense

Mijn vorige column 'aanklooimoeder' werd zo leuk ontvangen, dat ik er direct kaartjes van heb laten drukken, altijd leuk, een kado met een knipoog naar al die andere moeders die ook maar wat doen. Ze zijn te koop via mij, of bij de geweldige creatieve winkel met koffiebar in Rotterdam MAAK  aan de Mathenesserweg 81 a: dikke vette tip om daar eens langs te gaan op je vrije middag.

Die zomervakantie he? Je weet dat hij bijna begint.. wanneer de Tour is begonnen, en die gelukkig een stuk beter te bekijken is zonder die vreselijke teksten van Mart Smeets. Je de kinderen al iets langer buiten laat spelen dan normaal, iedereen vrolijker lijkt, en het leven een beetje zorgelozer lijkt te zijn. Je weet dat de vakantie is begonnen wanneer je het met je vriendinnen over bikini-lijven hebt, de Instagram foto van onze Doutzen die spontaan een work-out doet aan haar zwembad bespreekt, en klaagt terwijl we er nog 1 drinken, en dubbeldik smeren op ons broodje bij de BBQ. Maar dat doen wij vrouwen eigenlijk het hele jaar door…

Een hoofd dat nooit stil is, wat altijd maar weer iets bedenkt, om te maken of om te doen. ‘ADHD zeker’ ? vragen mensen mij vaak; niet dat ik weet, zou kunnen, nooit laten testen, waarom zou ik? Zelf denk ik dat ik gewoon heel ondernemend ben, ADHD heeft altijd zo'n lading, en een randje 'lastig ': ,,Suus, zou jij geen pillen willen, om je hoofd stil te zetten?’’ Pillen.... ik zat eerder aan yoga te denken…op tijd naar bed, dat soort simpele dingen.

Vakantie dus…

Eindelijk een leeg hoofd de dag voordat we vertrekken naar Frankrijk. Dat is voor mij een flinke klus om dat hoofd leeg te maken, 1x per jaar op vakantie dus ik moet en zal mijn best doen om met leeg koppie te vertrekken. Die laatste dag maak ik mij nog geen zorgen over koffers en knuffels en andere ellende die je je auto in moet proppen. Ik ben sowieso niet van de afdeling inpakken, laat staan van lijstjes. Bied ik hierbij meteen mijn excuus aan, aan alle mensen die mij vriendelijk het advies geven: 'dan moet je lijstjes maken Suus, das handig.

Sorry, weer niet gedaan dus…

Willem mijn man, als ik hem niet had.. dan zouden we 2,5 week op vakantie gaan met heel veel sokken en te weinig onderbroeken. Ik ben zo iemand die enorm in de weg loopt tijdens inpakken, dus kan ik op dat moment beter ergens koffie gaan drinken om alvast in de vakantie modus te komen. Ik doe mezelf vast te kort, door mezelf neer te zetten als professioneel aanklooimoeder. Mijn lieve buurvrouw: ,,Suus, het is geen chaos, het is jouw talent’’. Het is makkelijker om jezelf naar beneden te halen dan omhoog…

Ben als het om mijn werk gaat heel goed in het uitzetten van ideeën, sterk in mijn PR en weet altijd hoe ik mijn producten en diensten op de kaart zet. Een creatieve chaos is het soms, maar wel goed uitgezet, als dat anders was geweest had ik nu niet 3 jaar na de start van mijn eigen onderneming in mijn eigen werkplek gezeten. Heb je ooit een creatief iemand ontmoet met lijstjes en altijd een opgeruimd huis? Voor het gemak en omdat het zo lekker klinkt hou ik Aanklooimoeder er nog eventjes in.

Die dag voordat we vertrekken naar Frankrijk werd ik gebeld door ADHOC leegstandsbeheer: ,,We hebben een leuke locatie te huur voor jou en jouw Werkwinkeltje’’, klonk het aan de andere kant van de lijn. Dus direct mijn hoofd weer op volle toeren, daahaag vakantiegevoel met leeg hoofd, hallo ADHD of zoiets.

Meteen gaan kijken en meteen verliefd. Het is mij gelukkig goed afgegaan om tijdens de vakantie te genieten in plaats van dingen te regelen. Je kent de locatie misschien wel, het oude Mozaïek, later Avonturijn genaamd. Ze gaan het ooit slopen, en tot die tijd zijn de lokalen te huur voor kantoren en ateliers. Kon ik geen nee tegen zeggen, want waar zit je beter met kinderfeestjes, knutseldagen en gezelligheid dan in een oude school?

Dat was wel een fijne start van onze vakantie, beetje dagdromen over het interieur en met de kinderen nadenken over de activiteiten die we er kunnen laten plaatsvinden. Terwijl ik dit typ zit er nog groene en gele verf aan mijn handen; vandaag verfden wij kastjes en stoelen. En dat in de vakantie, die weken waar ik weken naar uit kijk, dat mijn hoofd even uit kan, even geen zin heb om ruimte te creëren in dat al zo drukke bolletje voor nieuwe ideeën.

Mis dus, een hoofd vol ideeën en handen die jeuken om te starten.

Mijn grote droom is eigenlijk zoiets: Een creatieve koffiebar waar op woensdag een kinderkapper is, je op je gemak een krant leest, kinderen met blokken spelen, een platenspeler de ruimte vult met muziek van vroeger toen alles beter was, een knutseltafel en heerlijke broodjes, een winkeltje met fijne spulletjes, en nog veel meer. Dat gaat er ooit echt van komen, Vlaardingen kan wel een plek gebruiken waar je naar binnen valt met kinderen, en waar je uren kunt blijven hangen. Voor nu ben ik heel erg blij met deze tijdelijke plek aan de Rotterdamseweg 115 !

Het Zomerterras staat inmiddels voor de deur, letterlijk en figuurlijk. Ik heb er zin in, ik zie jullie daar!

Je kinderfeestje organiseren in een/je oude school? Meer weten over de komende aanklooidagen op dinsdag en donderdag? Wil je op de hoogte blijven? Check  mijn Facebookpagina hier of de Facebookpagina van werkwinkeltje workshops

Suzanne Stevense
 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date