Categorieën

Service

Column: Citymarketing 2.0

Column: Citymarketing 2.0
Nieuws

Column: Citymarketing 2.0

  • Redactie
  • 07-06-2014
  • Nieuws
Column: Citymarketing 2.0

Eureka! We zijn eruit. Het was even zoeken en puzzelen, maar ze zijn eruit! Vlaardingen heeft het licht gezien en gaat zich onderscheiden van de grijze massa. Waren wij tot voor kort een stad waar copy/paste tot kunst was verheven en was alleen Volendam een stad die zich onderscheidde binnen de Randstad, gaat daar nu verandering in komen! Een knap staaltje werk van de kersverse coalitie… binnen twee maanden.

Dat 80 procent van de Vlaardingse bevolking het niet begrijpt is jammer maar slechts een kwestie van tijd. De coalitie weet immers wat goed voor u is. Wat een hele kleine minderheid al wenste, wordt nu bewaarheid. Nu zijn de mensen met visie sowieso altijd in de minderheid, dus dat is geen verrassing. Vlaardingen wordt, als het aan de ChristenUnie, CDA, D66, PvdA en de SP ligt, het nieuwe ‘Staphorst aan de Maas’. Pijnlijk duidelijk werd dat deze partijen geen enkele boodschap hebben aan de wens van de Vlaardingse ondernemers, maar die begrijpen natuurlijk überhaupt niks van Vlaardingers en zitten alleen maar in hun nering opgesloten.

Jammer, in dit verband, is het vertrek van onze burgemeester Bas Eenhoorn. Bas weet als geen ander hoe het is om een stad te besturen waar kerk en staat niet gescheiden zijn, want in het vrome Alphen aan den Rijn zijn de christelijke partijen in de meerderheid. Waar het in Alphen niet gelukt is om dit gegeven te exploiteren, blijkt Vlaardingen daarin veel doortastender. Natuurlijk heeft de doortastende Vlaardingse politiek ook al een profiel opgestuurd naar de commissaris van de koning, want Bas Eenhoorn moest als interim überhaupt vervangen worden, dus kunnen we - als het goed is - vrij snel na het zomerreces kennismaken met onze nieuwe eerste burger.

Persoonlijk hoop ik op een Vlaardingse kandidaat.We hebben toch kwaliteit genoeg in huis zou je zeggen. Voormalig ‘Moeder aller Vlaardingers’ en huidig burgemeester van Ridderkerk Anny Attema? Oud wethouder Henk Roijers? Fred Meerhof? Of misschien iemand uit het bedrijfsleven: Jan Madern of Andre Fontijne? De huidige coalitie kan natuurlijk ook de ingeslagen weg kracht bijzetten en aan Joop Alssema vragen te solliciteren. Ik moest het ook even opzoeken, maar die man trekt al 13 jaar aan de gewijde touwtjes van Staphorst. Dus die zal inmiddels wel transfervrij zijn!

Mocht het weer een interim worden, zou ik een warm pleidooi willen houden voor de broer van Bram!

Ik vraag uw begrip voor het feit dat deze column iets korter is. Mijn ondernemingsplan moet namelijk ook nog af. Hiermee gewapend wil ik deze week nog op zoek naar een winkelpandje in de Vlaardingse binnenstad. Iets met klederdrachten, fotootjes en cd’s met haringsound…

Proost