College volgt advies bewoners: we doen het niet !

07-10-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - ,,Het was misschien verstandiger geweest als Schiedam de besluitvorming in Vlaardingen had afgewacht’’. Gevleugelde woorden die wethouder Ruud van Harten vanochtend sprak tijdens de persconferentie over de ontsluiting van het sportpark op het tunneldak van de A4 in Schiedam.

Bewoners opgelucht

Als het aan het college ligt wordt er dus geen weg doorgetrokken over de Eksterlaan vanaf het nieuwe sportpark, en evenmin komen er door de Hoevenbuurt extra wegen er heen voor fietsers en voetgangers. Officieel zal de Vlaardingse gemeenteraad hier nog een besluit over moeten nemen. Wie echter oog en oor heeft voor de belangen en protesten van de omwonenden zal in de raad zo goed als zeker de voorkeur van het college steunen. De bewoners van de Eksterlaan en omgeving waren gisteren al geïnformeerd door Van Harten, waarbij een voorschot genomen werd op een raadsbesluit: opluchting en blijdschap alom dat er nu wel naar hen geluisterd is. Het afgesproken embargo om hierover te zwijgen tot vanochtend 9.00 uur heeft niet helemaal stand gehouden: vannacht werd de pers in een mail al geïnformeerd.

Een tweede aan de raad voorgelegd scenario, meewerken met Schiedam, vraagt veel investeringen in techniek. Hieronder zijn inbegrepen een signaleringssysteem dat al bij de Eksterlaan aangeeft of er nog parkeerplaatsen bij het sportpark beschikbaar zijn en een minimale kap van bomen langs de A4.
 

Nog geen reactie Schiedam

Voor nu zijn er aan Schiedamse zijde nog voldoende parkeerplaatsen om sporters te ‘bedienen’ en Schiedam zou, als de parkeerbehoefte groter wordt, de ‘Vlaardingse zijde’ kunnen ontsluiten via de Brederoweg.

Van Harten had vanochtend zijn collega in Schiedam nog niet op de hoogte gesteld, en de betreffende verantwoordelijke wethouder Marcel Houtkamp was ook ’s middags niet bereikbaar voor commentaar.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date