Categorieën

Service

College steekt handen uit de mouwen!

College steekt handen uit de mouwen!
Nieuws

College steekt handen uit de mouwen!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 20-03-2015
  • Nieuws
College steekt handen uit de mouwen!

Burgemeester Blase realiseert zich hier dat het toch wel zwaar is...

VLAARDINGEN – Vandaag en morgen organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet! in heel het land. Ook Vlaardingen doet weer mee en burgemeester Bert Blase en zijn wethouders staken vandaag in het Marnixplantsoen even flink de handen uit de mouwen, mede onder het toeziend oog van gemeentesecretaris Anneke Knol. Het college werkte daarbij schouder aan schouder op met bewoners en vrijwilligers van de Westwijk en medewerkers van het Servicepunt Vrijwilligers.

Er werd geschuurd en geschilderd dat het een lieve lust was, aan de bankjes naast het (voormalige) ‘schapenweitje’. De één was daarin wat bedrevener dan de ander: waar wethouder Hans Versluijs professioneel de schuurmachine hanteerde had burgemeester Bert Blase net even wat meer moeite om de oude lak van de bankjes handmatig af te steken. Wethouders Arnout Hoekstra en Ruud van Harten deden het wat rustiger aan, pakten het schilderwerk op, en poseerden veelvuldig voor de lens van de fotograaf van Omroep Vlaardingen. Wethouder Ruud de Vries tenslotte werkte onverstoorbaar door.

Hoe het ook zij, het is natuurlijk een prima voorbeeld van ‘hoe het moet’, je belangeloos inzetten voor je omgeving en je je medemensen. De bankjes in het plantsoen kunnen er daarbij ook weer fors wat jaartjes ‘tegenaan’.