Categorieën

Service

College steekt handen uit de mouwen

College steekt handen uit de mouwen
Nieuws

College steekt handen uit de mouwen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 11-03-2016
  • Nieuws
College steekt handen uit de mouwen
VLAARDINGEN – Vanmiddag om 13.00 uur was het voltallige college van burgemeester en wethouders op zeillogger De Balder aanwezig om te helpen met het aanbrengen en testen van de zeilen. Een actie in het kader van NLdoet!, de grootste vrijwilligersactie van Nederland en een initiatief van het Oranjefonds.

Het waren geen rauwe zeebonken, de burgemeester en zijn wethouders, eerder vrolijke kwajongens die vooral lol hadden. ,,Geen foto’s nemen hoor, want dan word ik thuis ook aan het werk gezet’’, aldus wethouder Cees Oosterom. Even later vroeg hij of we even in het water wilden kijken, want ze waren collega Hans Versluijs kwijt. Burgemeester Bert Blase verdeelde zijn tijd tussen het hijsen van één van de masten en het twitteren op zijn smartphone. ,,Dat is wel in het algemeen belang hoor’’, verklaarde Blase.

Lang duurde deze klus niet, maar hij werd wel volbracht met soms halsbrekende capriolen. Het goede nieuws is echter dat het college nog steeds compleet is. Bestuursleden van Stichting Zeillogger De Balder mompelden wel dat het schip maar een keer door de burgemeester en wethouders het zeegat in gevaren moest: ,,goed voor de samenwerking’’, luidde het begeleidende commentaar.