Categorieën

Service

College op straat

College op straat
Uit

College op straat

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 13-09-2015
  • Uit
College op straat

Duurde het wachten te lang voor deze EHBO-er ?

VLAARDINGEN – Voor de burgemeester en zijn wethouders was het vandaag nou eens geen gemeenteraad tot ver na middernacht. Nee, de kamers van het stadhuis aan de Markt werden verlaten voor een dagje de straat op. Lintjes knippen, burgers te woord staan, openingshandelingen verrichten, de handen uit de mouwen dus !

De dag begon vandaag met wethouder Hans Versluijs die op bezoek ging op het verjaardagsfeestje van de molen Aeolus, die 225 jaar oud werd. Versluijs hield zich aan een strak tijdschema want hij ging daarna direct door naar het Museum Vlaardingen waar hij officieel de Open Monumentendag mocht openen. Bij de molen gaf de wethouder een cadeautje weg, een mooie prent van de molen, en bij het Museum ontving hij er één: een nieuw prentenboek over beschermde stadsgezichten in Vlaardingen. Een win/win situatie dus voor de wethouder.

Tussendoor gingen we even naar de bieb aan de Waalstraat in waar wethouder Cees Oosterom twee oudere digibeten de fijne kneepjes van het omgaan met computer en internet trachtte bij te brengen. Op dezelfde plek waren stadsdichter Look J Boden en zijn voorgangster oud-stadsdichter Mirjam Poolster die het initiatief namen voor het langste gedicht (ooit?) met het plaatsen van de eerste dichtregels; alle andere Vlaardingers mochten vervolgens aanschuiven en er regels bij plaatsen. De bibliotheek bleek om vier uur de deuren dicht te hebben, dus er zijn twijfels gerezen hoe lang dat gedicht geworden is.

Aan de Lijnbaan gaf burgemeester Bert Blase zijn aandacht aan Vlaardingers die kwamen vertellen wat goed was voor de stad, alles in het kader van het project de Burger Meester. Enkele ambtenaren schreven de uitgesproken ideeën op en bestickerden er de speciale caravan mee, die later de binnenplaats van het stadhuis weer opgereden werd. Cees Oosterom was inmiddels klaar in de bieb en schoof ook nog even aan op de plek waar onder de afkapping van de Lijnbaan een grote markt werd gehouden met kramen van Vlaardingse organisaties die het vooral van vrijwilligers moeten hebben en gezamenlijk zo nu en dan noodgedwongen in dezelfde vijver visten.

Het volgende evenement was voor wethouder Arnout Hoekstra die het nieuwe onderkomen van de Vlaardingse EHBO-vereniging opende op de tweede etage van het wijkcentrum aan de Rotterdamseweg. Hij knipte daarbij een verbandrolletje door met een professionele schaar, maar moest blijkens een opmerking van één van de leden dat verbandrolletje à enkele euro’s wel vergoeden.

Het staartje van de dag was voor wethouder Oosterom die bij de regatta van de Nederlandse zeekadetten aan de Foppenplas de prijzen mocht uitreiken. Wij konden die plek niet vinden, we hopen de wethouder wel, anders staan de kadetten nog steeds te wachten. Gelukkig hebben we de foto’s nog !