Collecte Amnesty: Geef om vrijheid

03-03-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2018 voor de zestiende keer een landelijke collecte. In de gemeente Vlaardingen zullen van 11 tot en met 17 maart 2018 een kleine 100 collectanten de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in onze gemeente bijna €7700 opgehaald.
 

Missie Amnesty

Amnesty International wil een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.


Waarom een collecte?

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. 

Yves Makwambala uit de Democratische Republiek Congo liep het risico om veroordeeld te worden tot de doodstraf voor ‘het smeden van een complot tegen het staatshoofd.’ Hij kwam vrij, mede omdat Amnesty intensief actie voor hem voerde.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Yves Makwambala uit Congo en voor talloze anderen. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl 

Laat de collectant niet in de kou staan!Gerelateerd