Citytrainers verschijnen aan de start

14-02-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - “Alles wat je echt wilt bereiken, ligt één stap buiten je comfortzone”, is de slogan waarmee zeventien enthousiaste deelnemers maandag 11 februari aan de start verschenen met de eerste Citytrainer cursus in Vlaardingen. Tien heren en zeven dames zijn enthousiast begonnen aan de cursus. Zij worden de eerste Vlaardingse Citytrainers. De groep varieert in leeftijd van 15 t/m 24 jaar. 

De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaken.  Om ook daadwerkelijk uit hun comfortzone te stappen, hebben de Citytrainers in spe ook voor het eerst hun “hand” gepresenteerd. De hand is een manier om op de vingers van je hand te vertellen wie je bent. Bij de duim vertel je waar je goed in bent, wat je talent is. Bij de wijsvinger geef je aan waar je naartoe wilt. Rond de middelvinger staat de vraag centraal waar je een hekel aan hebt of waar je nog niet zo goed in bent. De ringvinger nodigt uit te vertellen waar je trouw aan bent. Wat is belangrijk voor jou? En bij de pink vertel je waar je nog klein in bent of wat je onzeker maakt. Voor sommige Citytrainers in de dop was dat best moeilijk. “De positieve en open sfeer binnen de groep geeft mij energie en plezier om de cursus te volbrengen,” zei een van de cursisten.

 

Activiteiten organiseren

Citytrainer is een methodiek uit ’s Hertogenbosch die Vlaardingen in Beweging en Minters in samenwerking met de gemeente in oktober naar Vlaardingen hebben gehaald. Citytrainers volgen een praktijkgerichte cursus, waarin zij na enkele trainingsbijeenkomsten in de praktijk aan de slag gaan met het organiseren van activiteiten voor jongeren bij sportaanbieders, verenigingen, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen. De activiteiten kunnen uit van alles en nog wat bestaan: voetballen, zwemmen, muziek maken, toneelspelen, een braderie houden, noem maar op. Na afloop van de cursus zijn de jongeren beter in staat deze activiteiten te organiseren. Met de Citytrainer Vlaardingen methode dragen Vlaardingen in Beweging en Minters bij aan de gemeentelijke doelstelling inwoners te stimuleren hun talenten in te zetten voor de stad. Daarmee creëren zij een vraaggestuurd aanbod dat aansluit bij de behoeften van de inwoners.

 

Praktijkbegeleiders 

De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten, vijftien uur praktijk en een certificaatuitreiking. Na het behalen van hun certificaat kunnen jongeren worden ingezet op hun school, vereniging, in de straat, wijk of stad. Tijdens de praktijkperiode gaan de jongeren ervaring op doen bij hun vereniging, school, maatschappelijke organisatie, culturele instelling, en meer. 

Interesse om als vereniging, organisatie of culturele instelling één van deze betrokken jongeren in de praktijk te begeleiden? Neem dan contact op met: citytrainervlaardingen@gmail.com . Op 28 maart zal de praktijkbegeleidersbijeenkomst plaatsvinden bij Minters aan het Burgemeester Van Lierplein 51.Gerelateerd