Citytrainers maken Vlaardingen creatiever, sportiever en socialer

28-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Met een introductiebijeenkomst voor sportaanbieders, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen hebben Vlaardingen in Beweging en Minters samen de aftrap gegeven voor een beproefde methode die in verschillende gemeenten succes boekt: Citytrainer Vlaardingen. Citytrainer Vlaardingen helpt jongeren van 14 tot en met 23 jaar hun creatieve, organisatorische, sportieve en sociale talenten in te zetten voor de succesvolle organisatie van allerlei activiteiten in Vlaardingen.

Citytrainers volgen een praktijkgerichte cursus, waarin zij na enkele trainingsbijeenkomsten in de praktijk aan de slag gaan met het organiseren van activiteiten voor jongeren bij sportaanbieders, verenigingen, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen. De activiteiten kunnen uit van alles en nog wat bestaan: voetballen, zwemmen, muziek maken, toneelspelen, een braderie houden, noem maar op. Na afloop van de cursus zijn de jongeren beter in staat deze activiteiten te organiseren.


Talent inzetten voor de stad

Met de Citytrainer Vlaardingen methode dragen Vlaardingen in Beweging en Minters bij aan de gemeentelijke doelstelling inwoners te stimuleren hun talenten in te zetten voor de stad. Daarmee creëren zij een vraag gestuurd aanbod dat aansluit bij de behoeften van de inwoners.

De aftrap van Citytrainer was voor sportaanbieders, verenigingen en culturele instellingen in Vlaardingen. De initiatiefnemers hebben de methode toegelicht en dat leidde tot enthousiaste reacties. Het was een interactieve avond waarop presentaties werden afgewisseld met energizers. Zo ontstond een beeld van hoe de cursus in elkaar steekt. De deelnemers aan de bijeenkomst voerden verschillende actieve oefeningen met elkaar uit en kregen zo een goed beeld van de cursus. Behalve de presentaties van twee cursusleiders uit ’s Hertogenbosch gaf een Citytrainer mooie praktijkvoorbeelden. Veel aanwezigen zeiden ‘vanaf morgen de methode Citytrainer onder de aandacht te brengen.’ De ruim 30 uitgenodigde partijen hebben laten weten met Citytrainer Vlaardingen in zee te willen gaan.

Projectleiders Sandro Meneghini en Gaby van Houten van Vlaardingen in Beweging en Minters willen begin 2019 een eerste groep van 20 jongeren opleiden tot Citytrainer. Wie zich wil opgeven om Citytrainer te worden, kan zich aanmelden via: citytrainervlaardingen@gmail.com . Organisaties die gebruik willen maken van Citytrainer Vlaardingen of meer willen weten over deze vernieuwende aanpak, kunnen dit zich ook via dit mailadres melden.


Gerelateerd