Château Meiland

24-05-2020 Nieuws Dick van der Pijl

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24 leest u hier een verhaal van Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken. Volg de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Laatst vroeg een vriendin van mij of Château Meiland niet ergens bij mij in de buurt ligt. Ik had er nooit van gehoord maar het bleek een tv-programma te zijn. Ik heb tv en kijk weinig Franse zenders maar  meestal de NPO programma’s via de satelliet. Van het SBS6 programma had ik nooit gehoord. Ik ben natuurlijk aan het googelen gegaan en heb ontdekt dat het daadwerkelijk op een kilometer of tien stroomopwaarts  ligt vlakbij de rivier de Vienne richting Limoges. Misschien moet ik toch eens het programma bekijken.

Als ik zo wat foto’s bekijk dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het woord “chateau” wat makkelijk gebruikt wordt. Het is meer een mooi groot landhuis. Een kamer reserveren voor dit jaar is er niet bij. Op de site wordt aangegeven dat het hele jaar 2020 al is volgeboekt. Ik ga er van uit dat het merendeels Nederlandse klanten zijn. Nu met de coronacrisis zijn de hotels in Frankrijk niet gesloten maar buitenlanders komen  alleen het land niet in. Zelfs als je een tweede huis hebt in Frankrijk kom je er als buitenlander op dit moment nog steeds niet in. De verwachting is dat er wel wijziging komt in dit beleid. Italië en Griekenland hebben hun grenzen al opengesteld voor toeristen. Ik kan me niet voorstellen dat het land dat de meeste buitenlandse toeristen ter wereld ontvangt ,Frankrijk, zijn grenzen nog lang gesloten kan houden. Eén van de komende weken zal bekend gemaakt worden dat  de grenzen mogelijk per 1 juli aanstaande weer open gaan. Maar tot nu toe mogen we niet meer dan honderd kilometer van huis zonder een geldige reden en een ingevulde verklaring op schrift.

Op dit moment heeft Chateau Meiland maar weinig Nederlandse klanten  in huis maar dat zal dus wel gauw gaan veranderen. Misschien dat ik binnenkort eens een kijkje ga nemen en hebben ze en kamer vrij voor me. Je bent nieuwsgierig of niet. Ik hou je op de hoogte.

Dick van der PijlGerelateerd