Certificaat voor de Balder

19-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vl92 Balder vertrok vrijdag 15 juni uit de haven van Vlaardingen om onder zeil naar Scheveningen te varen. Ter hoogte van Kijkduin kwamen enkele schepen de Balder tegemoet met aan boord tientallen (oud)vissers. Zij zagen na een tiental jaren De Balder weer onder zeil, dit was voor enkelen een emotioneel weerzien dat terug deeddenken aan die harde visserstijd op de Noordzee.

Zaterdag was het Vlaggetjesdag in Scheveningen en de daar aanwezige VL92 heeft heel wat bezoekers aan boord ontvangen. Ook voer de Vlaardingse logger mee in de vlootschouw op zee. Een jury beoordeelde de schepen vanaf de SCH 236 'de Noordster' op onder andere aankleding en originaliteit. Tot aan het einde van de dag bleef de bemanning in het ongewisse, maar even later stapte de jury aan boord om het team van de Balder het certificaat met te overhandigen voor originaliteit en best onderhouden ex vissersschip. Hiermee sprak de jury haar waardering uit voor de vele jaren van inzet van de ruim 40 vrijwilligers bij de Balder.

Zondagochtend met 5 bft en de wind op de kop vertrok de Balder weer richting haringstad Vlaardingen om daar in de middag haar vertrouwde ligplaats voor Museum Vlaardingen in te nemen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date