Carnaval!

31-03-2019 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN – Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Bozzano (Italië)

Het is lente ,en het carnaval is al weer een paar weken voorbij . Maar toch vind ik het leuk om hier iets over te schrijven. Carnevale is hier in Italië een echt verkleedfeest, en ja in alle landen zou je zeggen, maar niet het feesten van drinken en dansen.

Neem nu Venezia. Tijdens de dagen van het carnaval lopen er vrouwen in de meest prachtige jurken en zij houden die bekende maskers voor hun gezicht. Ook de mannen lopen er in prachtige fluwelen pakken, alsof je echt een heel eind in de tijd terug gaat.

In Viareggio is in die dagen de bekende optocht van praalwagens waar de mensen het hele jaar aan werken. Het wordt dan ook op tv uitgezonden.

In onze omgeving is in San Remo het bloemencorso met allemaal wagens in thema’s en opgemaakt met de bloemen van San Remo. Ik neem mij ieder jaar voor om naar één van die optochten te gaan kijken maar door omstandigheden ook dit jaar lukt het niet. En toch wilde ik iets van het carnaval meemaken, zelfs al was het in het klein.

Zondag 10 maart was er in Diano Marina een kindercarnaval en ik besloot daar heen te gaan. Dat is dicht bij ons en het komt dan ook goed uit. Er woont ook een Nederlandse vriendin waar ik mee afspreek om iets te gaan drinken.

Het begint om 14.30 uur en ik neem me voor om er heen te gaan lopen. Ik laat mijn auto bij het strand van Imperia en loop het in een half uur langs de kust. Lopen gaat sneller dan met de auto, dan moet je parkeren wat altijd veel tijd in beslag neemt om een plekje te zoeken.

Als ik in Diano Marina aankomt wandel ik eerst over de boulevard; het is een echt toeristenplaatsje vol met terrasjes en een breed zandstrand. Aan het eind van de boulevard ga ik de erachter gelegen straatjes in waar je een gezellige winkelstraat treft, en daar begint het al druk te worden. Zo leuk al die kinderen met beschilderde gezichtjes! Er lopen ook clowns op stelten en er worden overal spellen gespeeld. Ik heb mijn fototoestel bij me dus ik leef me uit. Het is een kleurrijk geheel, iedereen lacht en is blij. Ook al is dit in het klein maar het geeft mij een fijn gevoel en ben blij dat ik hier even van mag genieten. En wie weet komt er toch nog een dag ,dat wij in Venezia het carnaval mogen beleven.

Voor ik het weet is het tijd voor mijn afspraak met Riet ,we hebben op de boulevard afgesproken. We nemen gezellig een aperitivo  in het zonnetje en kletsen even bij, en dan is het weer tijd om terug te gaan. Ik wandel terug naar Imperia om naar huis te rijden. Thuis vertel ik Carlo alle gebeurtenissen en laat de foto’s zien, zo beleeft hij het ook een beetje mee.

Ciao,

MarijkeGerelateerd