Buurtpunt Abeltje in de Rivierzone geopend

28-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 28 september vond de feestelijke opening van Buurtpunt Abeltje plaats. Buurtpunt Abeltje is een bewonersinitiatief aan de Abel Tasmanlaan 78.

In de Rivierzone was veel behoefte aan een voorziening waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar activiteiten kunnen ondernemen. Abeltje is een project waar verschillende partijen samenwerken om een gezellige huiskamer in de wijk te organiseren. In de Rivierzone wonen veel senioren en zij wilden graag een plek in de buurt om elkaar te ontmoeten en om met elkaar activiteiten te kunnen ondernemen.

Dankzij een goede samenwerking tussen de buurtbewoners, gemeente, Seniorenwelzijn, Antipesto, Het Goed, Minters en, het mooie gebaar van Woningstichting Samenwerking om hun voorheen leegstaande gebouw beschikbaar te stellen voor maatschappelijke doeleinden, is er een fijne plek in de wijk ingericht waar buurtbewoners zich welkom voelen, elkaar kunnen ontmoeten en er nieuwe initiatieven ontstaan.

Bij de feestelijke opening was wethouder Ivana Somers aanwezig, die hielp om het doek te verwijderen waarbij het grote naambord onthuld werd. Naast Buurtpunt Abeltje stond daar ook Stichting Antipesto op, die er ook onderdak gevonden heeft.

Bekijk de foto'sGerelateerd