Buurtkamer VOP laat boeken weer zwerven

21-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN -  Toen buurthuis de Pijpelaar de deuren moest sluiten is ook het zwerfboekenproject gestopt, echter is het project voortgezet in de nieuwe buurtkamer in de VOP.

Het bestaat al enige tijd in Vlaardingen: zwerfboeken! Maar met het sluiten van de diverse buurthuizen zijn deze initiatieven ook gaan zwerven. Inmiddels poppen er kleine mini-biebjes op in de straten, worden projecten onder gebracht in andere instellingen, zijn er steeds meer mensen die zelf de boeken laten zwerven en is er nu weer een boekenkast in de VOP.  Zwerfboeken zijn boeken die doelbewust achtergelaten worden zodat andere deze boeken weer kunnen vinden, lezen en weer loslaten. Deze zwerfboeken mogen door iedereen meegenomen worden. 

De buurtkamer in de VOP in de Valeriusstraat nr 28 is nu ook startpunt van zwerfboeken. Vrijwilligers registreren de boeken bij bookcrossing.com en laten ze vrij. U heeft de mogelijkheid om zo’n boek mee te nemen of juist los te laten. Heeft u boeken, vooral ook  kinderboeken,  die u ni et meer leest, maar wel de moeite waard zijn, dan zijn ze van harte welkom. Voor meer informatie kunt u bellen naar Angela van Peufflik 06 - 246 93 459.Gerelateerd