Buurtkamer in de VOP geopend

25-09-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wijkcentrum De Pijpelaar in de VOP-wijk is even geleden gesloten, maar sinds gisteren is er weer een ontmoetingsplek voor de wijkbewoners. Rond 11.00 uur opende wethouder Hans Versluijs De Buurtkamer aan de Valeriusstraat 28. Hij deed dit samen met Nel Kester, voormalig voorzitter van De Pijpelaar, die dat voorzitterschap inmiddels heeft overgedragen. Voor Versluijs was de nieuwe Buurtkamer een historische plek; ruim veertig jaar geleden heeft hij er de Wijkvereniging Vettenoordsepolder zelf helpen oprichten, toen hij er nog woonde.

De Buurtkamer mag dan iets kleiner zijn dan het vorige wijkcentrum, maar het bevat nog genoeg ruimtes, inclusief een grote binnentuin, om allerlei activiteiten voort te kunnen zetten. Beheerder van het centrum is Minters, de welzijnsorganisatie die ook betrokken is bij tal van activiteiten in de wijken, zoals de sociale wijkteams en het jongerenwerk. Voordat de officiële openingshandeling werd verricht sprak Franc Bongaerts, bestuurder van Minters, de verwachting uit dat De Buurtkamer intensief gebruikt zal worden voor en door de inwoners van de wijk. De Buurtkamer vormt daarbij voor de activiteiten en diensten van de welzijnsorganisatie een wekelijkse uitvalsbasis.

Wat volgde na de opening waren tal van demonstraties van line-dansen,  kickboksen en creatieve workshops en er was een springkussen. Inmiddels hebben ook tal van groepen bewoners die samen allerlei activiteiten in De Pijpelaar deelden hun weg al gevonden naar De Buurtkamer.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date