Buslijn 57 geschrapt, maar pas als de metro rijdt!

08-12-2018 Nieuws Erik Meijer

VLAARDINGEN – De nieuwe dienstregeling van de RET gaat morgen in. Wie de website van de RET bezoekt, leest voor wat Vlaardingen betreft niet veel bijzonders. Maar als je de lijnenkaart erbij pakt, zie je iets anders. Buslijn 57, vanaf het Westerhoofd (Rivierzone) naar Holy-Noord is geschrapt. 

Lijn 57 wordt niet meteen vanaf morgen uit de dienst genomen. De wijzigingen die de RET doorvoert – ook het schrappen van lijn 57 – hangen namelijk samen met de komst van de metro over de Hoekse Lijn. Zodra die gaat rijden verdwijnt lijn 57. In de plaats daarvan komt kleinschalig STOPenGO vervoer tussen het Westerhoofd en het Liesveldviaduct. 

STOPenGO is busvervoer op aanvraag. Je kunt een rit reserveren via de STOPenGO-app of via stopengo.ret.nl, of telefonisch. Alle reisproducten die geldig zijn in een reguliere RET bus zijn ook geldig in STOPenGO. Een rit heeft een vaste prijs van € 1,05. Dat bedrag komt bovenop het vaste basistarief van € 0.96. In totaal ben je voor een ritje dus € 2,01 kwijt. 

STOPenGO rijdt niet verder dan het Liesveldviaduct. Het resterende traject van lijn 57 over de Hoflaan, Burgemeester Verkadesingel en in de Holy verdwijnt. Wie naar de Holy moet, zal lijn 56 moeten nemen. Het goede nieuws: het heen en weertje tussen station Vlaardingen-Oost en metrostation Vijfsluizen wordt geschrapt. Wie richting Schiedam of Rotterdam wil, kan straks immers op station Vlaardingen-Oost overstappen. Vijfsluizen verliest daardoor voor Vlaardingers aan betekenis. Lijn 126 stopt nog wel bij Vijfsluizen.Gerelateerd