Burgemeester opent Kinderboekenweek op IKC Het Spectrum

06-10-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De kersverse burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga, heeft op woensdag 6 oktober de Kinderboekenweek feestelijk geopend op IKC Het Spectrum. Hij deed dit eerst op plechtige wijze door een lint door te knippen, daarna ging de burgemeester op de voorleesstoel zitten en las de kinderen van IKC Het Spectrum enthousiast voor. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’ en de nieuwsgierige kinderen ontdekten dat burgemeester Wijbenga vroeger Spiderman wilde worden en later politieagent.  

Op IKC Het Spectrum wordt er ook dit jaar weer veel gedaan met de Kinderboekenweek. Het ‘lekker lezen’ wordt extra gestimuleerd en er worden een aantal leuke activiteiten gedaan passend bij het thema ‘Worden wat je wil’. Zo komt de wijkagent in de klas langs, is er de schoolboekwinkel en er vindt er op woensdag 13 oktober een beroepen Vossenjacht plaats in het Hof.  

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober.  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date