Burgemeester naar revalidatiecentrum

16-10-2014 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Algemeen Ouderen Verbond

VLAARDINGEN – Eerder deze week bezocht hij met de ChristenUnie-SGP zwembad De Kulk. Daarvóór was burgemeester Bert Blase al meegevoerd door ONS.Vlaardingen, het CDA, de SP en GroenLinks om bijzondere plekjes van Vlaardingen te zien. Op dinsdag 14 oktober bezocht hij, op initiatief van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) een tweetal zorgcentra: revalidatiecentrum Marnix en woonzorgcentrum Drieën-Huysen. Desiree de Jong, die tijdelijk teruggetreden is als fractievoorzitster, en de AOV fractie begeleidden hem daarbij; het AOV vroeg daarbij bijzondere aandacht voor de veranderingen in de zorg, die per 1 januari aanstaande plaatsvinden.

,,Met de locatiemanager van ‘Marnix’ spraken we onder meer over hoe zij zich voorbereiden op de komende veranderingen in de langdurige verpleeghuiszorg’’, aldus Desiree de Jong. Enerzijds hebben we er vertrouwen in dat de verantwoordelijk wethouder Oosterom op koers ligt voor Vlaardingen met dit onderwerp, anderzijds zijn er nog genoeg zaken waar we zorg over hebben. We blijven dit natuurlijk niet alleen goed volgen, maar ook bewaken dat de kwetsbare  groepen hier de zorg en aandacht blijven krijgen die ze nodig hebben. In Drieën-Huysen spraken we ook over de geplande nieuwbouw op het veld naast de Jozefmavo en over de inbraken in de zorgappartementen het laatste jaar. Overigens, kort geleden is er daar weer één geweest. Het spreekt vanzelf dat dit veel onrust geeft onder de bewoners hier’’.

De Jong besluit: ,,Burgemeester Blase liet zich zeer betrokken uitgebreid informeren over alle veranderingen en actuele zorgen en problemen. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit ook meeneemt in het collegeoverleg. Misschien was de tijd die we hadden voor beide bezoeken net wat te kort: er speelt feitelijk zoveel in de zorg, voor ouderen én voor jongeren’’.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date