Burgemeester handhaaft standpunt Loggerfestival

12-06-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - De organisatie van het Loggerfestival is zelf in gebreke gebleven waar het gaat om het indienen van een veiligheidsplan. Dat was de strekking van de boodschap die burgemeester Annemiek Jetten vanmiddag afgaf op een extra persconferentie in het Stadhuis.

De afgelopen dagen was er veel commotie ontstaan naar aanleiding van het afgeven van een vergunning voor het Loggerfestival. Met deze vergunning voor een zogeheten A-evenement werd het festival gelijkgesteld aan bijvoorbeeld een buurtbarbecue, waarbij er een laag risico is ten aanzien van de veiligheid. In de praktijk betekent dit dat op het Loggerfestival op de muziekpodia op vrijdag 23 juni om 23.00 uur en op zaterdag 24 juni om 22.00 uur geen bands meer mogen optreden. Een klein verschil met de door de organisatie van het Loggerfestival gewenste eindtijd van middernacht, maar wel een tijdstip waarop de gezelligheid nog even voortduurt, de horeca prima omzetten kan halen en de al geboekte grote acts zouden optreden.

De data van het Loggerfestival liggen al langer vast en daar had mogelijk maanden geleden al met inzet van hulpdiensten in de late uurtjes rekening gehouden kunnen worden. Burgemeester Jetten legde de bal echter neer bij de organisatie. ,,Er is een betaalde veiligheidsfunctionaris verbonden aan de organisatie, en die zou exact moeten weten aan welke eisen er bij een dergelijk evenement moet worden voldaan'', aldus burgemeester Jetten. ,,Bovendien is er nu al sprake van de vijftiende keer dat dit georganiseerd wordt, het is een professionele organisatie en toch heeft men een veiligheidsplan ingediend dat aansluit bij de eisen voor een A-evenement''. Jetten sprak ook over een wereld die veranderd is, waarbij ze verwees naar het incident dat deze week plaatsvond met een auto in Amsterdam waarbij zeven mensen gewond raakten. ,,Het is niet mijn 'call', maar het is de 'call' van de hulpdiensten. En kijk eens naar een festival als Heaven Outdoor bij de Krabbeplas, waar ze het allemaal wel piekfijn op orde hebben, of een evenement als afgelopen vrijdag in de Grote Kerk met het 'spinnen' of het Rondje Ambacht van afgelopen vrijdag en zaterdag. Ook daar was er een prima organisatie''.

Jetten verwees ook nog naar eerdere jaren waarin het Loggerfestival afwisselend een B-evenement (2013 en 2014) of een A-evenement was (2015 en 2016): ,,Zegt u mij maar welke burgemeester een vergunning geeft voor een C-evenement als het veiligheidsplan daar niet bij aansluit?''

Voor de organisatie van het Loggerfestival is het nog even 'billen knijpen' , want aanstaande donderdag staat er een extra gemeenteraadsvergadering gepland waarin over het festival gesproken wordt. De aanvraag hiervoor is gedaan door de gehele oppositie en de PvdA. Elke ingediende motie kan daarbij dus op een grote meerderheid rekenen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date