Categorieën

Service

Burgemeester boos over lekkende raadsleden

Burgemeester boos over lekkende raadsleden
Politiek

Burgemeester boos over lekkende raadsleden

  • Redactie
  • 06-02-2015
  • Politiek
Burgemeester boos over lekkende raadsleden
VLAARDINGEN – In een e-mail aan alle 35 raadsleden heeft burgemeester Bert Blase zijn ongenoegen uitgesproken over het lekken van vertrouwelijke informatie. Dit verklaarde VVD-fractievoorzitter Vera Kalf gisteren in het radioprogramma 'Van Vooren in de middag' op Omroep Vlaardingen. Burgemeester Blase vond het publiceren van mogelijke locaties voor de huisvesting van een nieuwe toestroom van arbeidsmigranten, in het Algemeen Dagblad kort geleden, de druppel die de emmer deed overlopen. Eerder lekte in 2014 de Voorjaarsnota, inclusief de voorgenomen bezuinigingen uit naar de media.

Vera Kalf verklaarde op Omroep Vlaardingen dat de VVD zich al langere tijd inzet om de integriteitsregels voor raadsleden opnieuw op de agenda te krijgen. ,,Het laatste protocol dat hierover is afgesproken dateert alweer uit 2007 en het is de hoogste tijd dat dit wordt aangescherpt’’, aldus Kalf. ,,Het gaat ons overigens daarin niet alleen over hoe je met vertrouwelijke informatie omgaat maar over veel meer zaken die ook van wezenlijk belang zijn, en deze gedragscode betreffen, ook tijdens raadsvergaderingen.''

Bert Blase lijkt er in ieder geval nu ook geen gras over te willen laten groeien en op korte termijn één en ander te willen aanscherpen. Overigens zijn het doorgaans niet alleen raadsleden die beschikken over vertrouwelijke informatie, immers heel wat anderen buigen zich ook in het stadhuis over dergelijke stukken voordat die de gemeenteraad bereiken.