Categorieën

Service

Brugpiepers op Het Lyceum Vos

Brugpiepers op Het Lyceum Vos
Onderwijs

Brugpiepers op Het Lyceum Vos

  • Redactie
  • 24-04-2015
  • Onderwijs
Brugpiepers op Het Lyceum Vos

VLAARDINGEN - Deze week brachten wel heel speciale brugpiepers een bezoek aan Het Lyceum Vos. Een moedereend had besloten dat de beschutte binnentuin van de school de ideale plek was om te nestelen. Nadat ze zich een aantal weken schuil had gehouden in een struik, verraste ze afgelopen week leerlingen en docenten met een twaalftal piepende pijltjes.

Eenmaal belast met de verantwoordelijkheid voor haar waggelende kroost, besefte moeder dat ze een belangrijk punt over het hoofd had gezien: op de patio was geen water te bekennen en de kleine eendjes konden nog niet vliegen. Hoe moesten ze nu leren zwemmen? Steeds radelozer doorkruiste ze de tuin, totdat twee medewerkers haar te hulp schoten. Ze pakten moedereend op en hielden haar de koters voor. Deze volgden haar eensgezind toen ze naar de sloot aan de Frederik Hendriklaan werd gebracht.

Terwijl de kleintjes door de aula trippelden, trokken ze veel bekijks van de leerlingen, die ruim baan voor hen maakten. Het leek wel of ze door paparazzi waren omringd. Nu ze tevreden ronddobberen in het water, kunnen ze zich koesteren in de gedachte dat zij de meest gefotografeerde eendjes van Vlaardingen zijn.