Brug over de Vaart deels afgesloten

22-08-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wellicht heeft u de borden en hekken bij De Twist, de stalen brug over De Vaart, al gezien? Aan de kant van de wijk Holy is de toegang tot fiets- en voetgangersbrug De Twist smaller gemaakt door een afzetting met hekken. De brug over de Vlaardingse Vaart, die Holy met de Broekpolder verbindt, is nog steeds te gebruiken. Fietsers moeten wel even afstappen, vanwege de afzethekken die langs/op de weg staan.

Wat is er aan de hand? Aan de Holy-oever lekt in de bodem langzaam zand onder de zijkant van de brug weg. Daardoor verzakt het asfalt en brokkelt het af. In het midden van de brug liggen grote betonnen platen. Hier ligt het asfalt stevig op zijn plaats en daarom is het oversteken van de brug gewoon goed mogelijk.

 

Herstel en onderhoud


De gemeente laat nu onderzoek doen naar het zandlek en naar de mogelijkheden om de verzakking te herstellen. Onderhoud van het fietspad van De Twist stond al op de planning. Het is de bedoeling om dit onderhoud meteen met de herstelwerkzaamheden te combineren. Meer informatie over de planning volgt zodra deze bekend is.

 Gerelateerd