Categorieën

Service

Broekpolder beter bereikbaar voor hulpdiensten

Broekpolder beter bereikbaar voor hulpdiensten
Nieuws

Broekpolder beter bereikbaar voor hulpdiensten

  • Redactie
  • 17-10-2014
  • Nieuws
Broekpolder beter bereikbaar voor hulpdiensten

archieffoto: Flashphoto NL

VLAARDINGEN –Op 28 september redde CDA raadslid Marco van Unen, met hulp van enkele passerende mountainbikers, een minder valide man uit een greppel in de Broekpolder. Van Unen moest om de hulpdiensten te waarschuwen wel eerst een eind van de betreffende plek weglopen: er was geen bereik om telefonisch alarm te slaan. Hierop besloot hij een aantal schriftelijke vragen te stellen aan burgemeester Bert Blase, portefeuillehouder Veiligheid.

De vragen betroffen het feit dat er geen mobiele verbinding gemaakt kon worden vanuit de Broekpolder naar het alarmnummer 112 en dat het gebied niet duidelijk is voorzien van straatnamen en simpele plaatsaanduidingen. Zo blijkt het Broekpolderpad zo'n beetje de gehele Broekpolder te doorkruisen, wat voor een snelle actie van hulpdiensten niet bevorderlijk is. Marco van Unen vroeg de burgemeester met nadruk om een onderzoek in te stellen naar de kwaliteit van de telefonische bereikbaarheid in de Broekpolder. De Broekpolder wordt immers door steeds meer mensen benut als recreatiegebied, met onder meer een mountainbikeparcours, mud-runactiviteiten, survivalactiviteiten, wandelpaden en meer. Reden te over om een goede telefonische bereikbaarheid en toegankelijkheid voor de hulpdiensten te waarborgen. ,,Is er de mogelijkheid om een steunzender te plaatsen om een deel van de problemen te ondervangen?’’, vroeg Van Unen zich af. Van een buurman kreeg hij tenslotte een waardevolle tip: Op het eiland Texel gebruiken ze speciale bordjes om het natuurgebied in vakken in te delen. Recreanten die hulp nodig hebben kunnen aan de hand van de plaatsaanduiding op deze bordjes hulpdiensten snel ter plekke loodsen.

Burgemeester Blase ondernam naar aanleiding van de vragen actie en regelde een gesprek met de veiligheidscoördinator van de gemeente en een ambtenaar die verantwoordelijk is voor het buitengebied Broekpolder. Er werd de afspraak gemaakt dat in het gebied een steunzender geplaatst gaat worden. Daarnaast zal het gebied worden voorzien van duidelijke herkenningspunten, zoals de genoemde plaatjes op Texel. De hulpdiensten tenslotte zullen hiervan een overzicht krijgen, zodat bij calamiteiten sneller bekend is waar men heen moet.