Brief aan de burgemeester

19-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Nu ook het beroep is afgewezen dat was ingesteld tegen het besluit van de gemeente Vlaardingen om geen vreugdevuren toe te staan, is zelfs het laatste kleine restje hoop dat bij sommigen nog flakkerde, gedoofd. Jong en oud was bij het verzamelen van de bomen betrokken en het doet zeer dat daaraan een einde is gekomen. Zo ook bij de elfjarige Sofia Krouwel. Zij schreef een brief aan de burgemeester.

,,Geachte burgermeester'', schrijft zij, ,,ik ben erg teleurgesteld doordat de kerstbomenjacht of terwijl het vreuchtevuur niet doorgaat.'' Sofia vertelt aan burgemeester Annemiek Jetten dat zij er al aan meedeed toen zij vier jaar oud was. Zij somt ook even op wat er zo leuk aan is:
- het is gezellig
- de kinderen bouwen altijd een hut
- het is goed voor je want het is in  de buitenlucht
- er is altijd wel iets leuks te doen.

,,Nu de kerstbomenjacht niet doorgaat, komen er heel veel brandjes in de buurten'', voorspelt Sofia nog. ,,En ja, natuurlijk zijn we het eens dat de stapel wel eens iets te hoog is maar daar kunnen we rekening mee houden.'' Sofia sluit af met de hoop dat de burgemeester iets aan haar schrijven heeft.Gerelateerd