Categorieën

Service

Bridgeverenigingen verbannen (ingezonden brief)

Bridgeverenigingen verbannen (ingezonden brief)
Nieuws

Bridgeverenigingen verbannen (ingezonden brief)

  • Redactie
  • 22-02-2015
  • Nieuws
Bridgeverenigingen verbannen (ingezonden brief)

De Gemeente Vlaardingen is reeds enkele jaren bezig om Bridgeverenigingen te verbannen uit de Vlaardingse samenleving. Na de Bridgeclubs te hebben geweerd uit Bejaarden- en verzorgingstehuizen worden nu de wijkcentra gesloten. Diverse Vlaardingse verenigingen hebben, ten einde raad de wijk genomen naar de Gemeente Schiedam, omdat er in Vlaardingen geen goed en betaalbaar onderdak meer te vinden is. Andere bridgeclubs zijn opgeheven of huizen in de kantine van een schoolgebouw.

Wijkcentrum Holy sluit haar deuren per 14 juni 2015, en weer staan er twee bridgeverenigingen op straat. Waar laat je zo gauw  ± 170, vooral oudere, bridgende Vlaardingers? Het lijkt er op dat de Gemeente Vlaardingen zich niet druk maakt om het onderdak van deze bridgende burgers. Ouderen moeten zolang mogelijk thuis blijven wonen, daar zijn we het mee eens. Maar nu dus ook, achter de geraniums, thuiszitten, terwijl bridgen hun lust en hun leven is?

Stichting Denksportcentrum Waterweg heeft een aantal jaren geleden geprobeerd om een Denksport Centrum van de grond te krijgen, helaas zonder resultaat. De Gemeente Vlaardingen had wel een stukje bouwgrond, maar daar bleef het bij. Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen wilde wel geld beschikbaar stellen, maar dat was helaas niet toereikend. Omdat de wethouder van financiën weigerde een garantie af te geven kreeg men het financiële plaatje niet rond.  Alle inspanningen ten spijt staat er dus nog steeds geen denksportcentrum.     

Wij hebben de bui zien aankomen en zoeken al enige tijd naar een geschikte en betaalbare ruimte, die goed bereikbaar is met openbaar vervoer en waar tevens vrije parkeergelegenheid is. Maar waar is die ruimte te vinden in Vlaardingen? Wij hebben helaas nog geen onderdak kunnen vinden. Gemeente Vlaardingen waar is uw sociale gezicht????? 

Het Bestuur van Bridgeclub Flardinga’85