Bouwen in de polder

15-07-2019 Nieuws Redactie

De beoogde bouwplaats van twaalf woningen, naast Zuidbuurt 93

VLAARDINGEN – Aan het eind van de Geert Grootelaan, en het begin van de Zuidbuurt, zullen twaalf woningen worden gebouwd. Althans, dat is de bedoeling. Een aantal particulieren heeft zich verenigd in het collectief CPO Spirit-2. De naam is waarschijnlijk afgeleid van de vereniging die er vlakbij haar korfbalvelden had, in de Westwijk.

De plannen dateren alweer van april 2018 en volgens de gemeente gaat het om een groep betrokken burgers uit Vlaardingen die naast het woningbouwplan ook hun kennis, kunde en inzet willen tonen om de wijk te helpen. Geen twaalf gezinnen die gewoon ergens gaan wonen dus, maar die ook nog eens gaan werken aan het verbeteren van de wijk. Tussen de woningen en de wijk ligt wel een behoorlijke buffer met bomenrij en groenstrook, dus veel van die wijk zie en bemerkt je overigens niet. Het vrije zicht is er vooral naar de polders, richting de Zuidbuurt en Krabbeplas.

Bij navraag wist de gemeente niet precies aan te geven waar dat gebied dan precies lag, maar het is bij een sloot en er lopen nu nog wat paarden, en aan de rand van de Geert Grootelaan, begin Zuidbuurt. Het bleek snel gevonden.

Bezwaar maken vanuit de gemeenteraad kon nog tot 7 juli.


Gerelateerd