Bouw Hollandtunnel vertraagd, Zuidbuurt tien weken dicht

05-10-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vanwege vertraging in de bouw van de Hollandtunnel van de Blankenburgverbinding is de Zuidbuurt ter hoogte van het bouwterrein van de tunnel van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 24 december afgesloten voor autoverkeer. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar via Maassluis of via Vlaardingen. Voor voetgangers, brommers en fietsers komt er een tijdelijke brug over het bouwterrein.

Afsluiting en omleidingen
Voor een periode van tien weken wordt de Zuidbuurt ter hoogte van het bouwterrein van de Blankenburgverbinding afgesloten. Dit betekent dat doorgaand autoverkeer tussen Vlaardingen en Maassluis niet via de Zuidbuurt kan rijden. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

- Woningen/bedrijven tot en met Zuidbuurt 38/Zuidbuurt 77 zijn bereikbaar via Maassluis.
- Woningen/bedrijven vanaf Zuidbuurt 40/Zuidbuurt 77a zijn bereikbaar via Vlaardingen.

De maximale omrijdtijd voor het verkeer is ongeveer vijf minuten. Vanaf 25 december is een tijdelijke bypass over het eerste stuk tunneldak gereed en wordt de Zuidbuurt weer opengesteld.

Nachtafsluiting van 11 op 12 oktober
Om het tijdelijke fietspad aan te kunnen sluiten op de bestaande weg is de Zuidbuurt in de nacht van 11 op 12 oktober vanaf 19.00 uur tot 06.00 de volgende ochtend dicht ter hoogte van het bouwterrein.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date