Boetes voor vuil naast container

13-02-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Maandag 12 februari ontdekte de reinigingsinspecteur afvalzakken naast een container aan de Westhavenplaats. Vijf ondernemers en een bewoner ontvangen hiervoor binnenkort een boete.

De container op de Westhavenplaats is een perscontainer. Als de motor van de perscontainer stuk is, kunnen er geen afvalzakken bij. Op de container zit een grote sticker met het telefoonnummer van Irado. De afspraak is dat bewoners of ondernemers bij problemen met Irado bellen, die voor een tijdelijke oplossing zorgt als de container gerepareerd moet worden. Dit om er met elkaar voor te zorgen dat de buitenruimte in onze stad netjes en schoon blijft. Afvalzakken worden door vogels of andere dieren opengetrokken en dat zorgt voor een hoop zwerfvuil, gevaar voor dieren als vogels en vissen, en ergernis bij buurtbewoners en centrumbezoekers. Daarom pakt de gemeente het verkeerd aanbieden van afval aan. De gemeente hoopt dat mensen beter gaan nadenken voordat ze hun afval op de straat zetten.

Is de container bij jou in de buurt vol of defect? Breng je afvalzak naar een andere container in de buurt en maak melding bij Irado. Dit kan ook online via www.irado.nl  of via de Irado app.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date