Categorieën

Service

Boerenmarkt op Hoogstad

Boerenmarkt op Hoogstad
Winkelen

Boerenmarkt op Hoogstad

  • Redactie
  • 21-05-2015
  • Winkelen
Boerenmarkt op Hoogstad

Foto: www.geschiedenisvanvlaardingen.nl

VLAARDINGEN - De werkgroep Behoud Hoogstad zet zich in voor het behoud van het landgoed Hoogstad met onder meer de unieke hoogstamboomgaard en de monumentale boerderij aan de Westlandseweg. Om de toegankelijkheid naar de boerderij en de groene elementen voor een breder publiek zichtbaar te maken organiseert de werkgroep op 23 mei een Boerenmarkt op Hoogstad aan de  Westlandseweg 258. Het thema van de markt is: Zaaien, oogsten en duurzaamheid. De markt wordt om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Ruud van Harten.

Naast streekproducten, zoals Vlaardings bier en wijn, zijn er ook plantjes of zaden te koop en vindt u er bijenkasten. Verder is er biologisch brood, groente en fruit, eieren van de scharrelkip en is er een stand met Fairtrade producten. Ook kan de bezoeker zich laten inlichten over de Snoepjestuin en zonnepanelen.

Deelnemers zijn onder meer de Historische Vereniging Vlaardingen, Stichting Helinium, Stichting Boombehoud, Jan Huygen in de Ton, tuinvereniging de Ruytenburg en Hoeve Avondrust. Vanaf 12 uur is er muziek van djembégroep Bambata en Ed Boender. Om 14 uur zal historica Cora Laan een lezing houden over 'Drinkgewoonten in het verleden, 'mede' in de regio'.

De markt is vrij toegankelijk en vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur.