Categorieën

Service

Boerenlanddiner bij Stadslandbouw

Boerenlanddiner bij Stadslandbouw
Nieuws

Boerenlanddiner bij Stadslandbouw

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 22-06-2014
  • Nieuws
Boerenlanddiner bij Stadslandbouw

VLAARDINGEN – Uitgebreid dineren voor een habbekrats in een landelijke omgeving, waar kan dat tegenwoordig nog ? Chefkok Marianne van der Krans en vrijwilligster Greetje Heikes van ‘Stadslandbouw Van Ruytenburch’ organiseerden zaterdag 21 juni een vijfgangen boerenlanddiner waarbij tegelijkertijd kennis kon worden gemaakt met het project achter de voormalige brandweerkazerne aan de Hoflaan.

Wie wilde, kon aanschuiven en genieten, inclusief de drankjes, van wat Marianne en Greetje bereid hadden. Marianne van der Krans (tot voor kort Marianne Spierings, maar kort geleden getrouwd met Aad van der Krans) kennen inmiddels veel Vlaardingers van ‘Thuisafgehaald’ en het diner aan de Hoflaan was op dezelfde leest geschoeid. Dagelijks kookt zij thuis de lekkerste gerechten waar op ingetekend kan worden en die je bij haar thuis, tegen kostprijs, kunt afhalen.

Het boerenlanddiner was georganiseerd  met als thema: eten verbindt de mensen. Stadslandbouw van Ruytenburgh is namelijk dringend op zoek naar vrijwilligers die zich willen verbinden aan het project. De producten waarmee het diner was bereid kwamen ook nog eens vers van eigen grond. Marianne: ,,Dit om de mensen te laten weten wat je allemaal voor lekkers kan maken met groenten verbouwd in eigen stad, en ook om de mensen de sfeer van de akker te laten proeven Ze kregen tussen de gangen door een rondleiding over de akker. Hier waren dan weer de stadsboer en een aantal vrijwilligers bij betrokken. De avond werd afgesloten met een kampvuur.’’

Wie vrijwilliger wil worden kan voor meer informatie hier terecht. En vergeet niet: meedoen is meeëten!