Categorieën

Service

Bob: Zwaar verwaarloosd hondje opgevangen in Vlaardingen

Bob: Zwaar verwaarloosd hondje opgevangen in Vlaardingen
Nieuws

Bob: Zwaar verwaarloosd hondje opgevangen in Vlaardingen

  • Redactie
  • 24-09-2018
  • Nieuws
Bob: Zwaar verwaarloosd hondje opgevangen in Vlaardingen
VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Zaterdagavond 22 september rond 23.30 uur heeft de dierenambulance deze hond opgehaald bij de Kralingse plas in Rotterdam. Het arme beestje was zo vervilt dat het amper kon lopen. Er was geen chip gevonden maar die zat mogelijk ergens verstopt onder die dikke lagen vilt. In Vlaardingen werd het diertje opgevangen bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen aan de Koggehaven.

Het was niet te doen om hem zonder narcose te scheren, want de viltklitten zaten te dicht op de huid en ze aanraken was extreem pijnlijk. Bij de dierenarts is nog wel geprobeerd om alvast wat dreads voor de ogen weg te halen maar hij raakte compleet in paniek. Zelfs met drie man vasthouden ging hij door het lint dus dat leverde hem veel teveel stress op. Het diertje bleek een flinke hartruis te hebben en daarom was de enige manier om dit veilig te doen onder narcose bij een dierenarts.

Dat is inmiddels vandaag onder narcose gebeurd bij dierenkliniek Billiton. Hij woog 9,5 voor het scheren, en na het scheren 8,2 kilo. Dus hij droeg 1,3 kilo aan vilt bij zich. Op dit moment is hij weer bij zijn verzorgers in de Dierenopvang, hij is lekker gewassen en heeft een heerlijke jas aangekregen want hij is niet gewend om zo in zijn blootje rond te lopen. Hij heeft geen chip en is beige met wit. Ze hebben hem Bob genoemd, vanwege de dreadlocks die het diertje had en aan Bob Marley deden denken. Inderdaad, het is een mannetje.

,,We gaan binnenkort op zoek naar een nieuw baasje, maar hij moet even bijkomen, en uiteraard nog gechipt en gevaccineerd worden’’, aldus de medewerkers van Dierenopvang Vlaardingen. ,,Ook is het belangrijk dat we een beeld van zijn karakter krijgen zodat we een passend baasje voor hem kunnen zoeken. Zodra hij beschikbaar is voor plaatsing melden we dat op Facebook.''

,,Onze mailbox is volledig ontploft en er worden ontzettend veel vragen gesteld via privéberichten en in de reacties op de berichten op Facebook. Het is helaas niet allemaal bij te houden, maar we doen ons best. We zijn echt enorm blij met alle support! Er zijn veel lieve mensen die een donatie willen doen voor Bob en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!’’

Als je wilt doneren dan kan dat op rekeningnummer NL42RABO 0132871548 t.n.v. Stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg.