Bloemen en bemoedigende woorden na overval Jumbo

21-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Jumbo Supermarkt aan de Loper werd gisteravond na half negen overvallen. Natuurlijk zit de schrik er dan goed in bij de medewerkers die aanwezig waren. Wethouder Bart Bikkers ging daarom vanochtend namens het college van burgemeester en wethouders bij eigenaar Hans Wuijts en zijn medewerkers op bezoek. Met bloemen en bemoedigende woorden, en met een luisterend oor. Bikkers sprak daarbij met één van de betrokken medewerkers die zelf ook slachtoffer was en oog in oog stond met de overvaller voor haar kassa.

,,Ik ben weer gaan werken want als ik thuis blijf dan ga ik maar ‘malen’ ", aldus de medewerkster. ,,Hier heb ik afleiding en ik denk dat ik daarmee sneller de schrik uit mijn lijf heb. Toen het gebeurde keek ik de overvaller recht in zijn ogen en pas daarna zag ik dat hij een bivakmuts droeg, heel raar. In zijn handen die laag waren, had hij een wapen. Ik heb wel slecht geslapen natuurlijk, maar vandaag wil ik er hier weer zijn, samen met mijn collega’s’’. Hoewel ze onder de indruk was, is ze ook sterk en voor zichzelf realistisch over hoe ze hier verder mee om wil gaan. Er zijn voor de klanten en aan het werk met de collega’s. Ze mocht thuisblijven, maar deed dat niet, wil dat ook niet. Met de bloemen en het bezoek van de wethouder is ze blij, en voelt ze zich gesteund.

,,Het leek alsof het in de lucht hing, die overval’’, aldus eigenaar Hans Wuijts. ,,Er is dan blijkbaar iemand die zich rijk rekent van tevoren, die de drukte ziet en ook denkt aan hoeveel mensen uitgeven. Maar het gaat feitelijk nergens over, want geld is hier niet. Vrijwel alles wordt gepind en dat geldt voor hier maar ook voor andere winkels. Zinloos dus. We hebben al eerder beveiliging in de winkel gehad en nu weer. Maar die helpt ook op te letten onder de huidige omstandigheden. Mensen erop wijzen om wat afstand te houden en dat alles in goede banen geleid wordt. En ook op het hamsteren. Gelukkig lijkt dat over en is dat wat mensen uitgeven weer genormaliseerd. Dat er nog schappen leeg zijn komt omdat ik nog niet alles geleverd krijg, niet omdat er nog gehamsterd wordt. Pasta, toiletpapier, het wordt nog niet meegenomen door de chauffeurs. We moeten dat nog inhalen en dat komt ook wel de komende dagen’’. Wuijts richt zich ook vandaag nog op de medewerkers die gisteravond in de winkel waren. ,,Vanmiddag staat er weer een jongen ingeroosterd bijvoorbeeld die ook getuige was. Die wilde ook komen, ondanks alles. En voor die medewerkers ben je er’’, besluit hij.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date