Bijeenkomst over Stadsagenda druk bezocht

22-09-2016 Nieuws Redactie

De Burger Meester, ook bij de lunchroom van Vers Vlaardingen

VLAARDINGEN - Samen maken we de stad, zo staat te lezen in de Stadsagenda Vlaardingen. Dat ‘Stadsmaken’ de toekomst heeft, was dinsdagavond 20 september tijdens een drukbezochte bijeenkomst op het Stadhuis ook de boodschap van Egbert Fransen, directeur van de innovatieve broedplaats Pakhuis de Zwijger uit Amsterdam. Fransen inspireerde de aanwezigen met zijn verhaal over hoe inwoners zelf het heft in handen nemen om hun stad te ontwikkelen. Van wijkmoestuinen tot energiecoöperaties, van sociale initiatieven tot winkelstraten nieuw leven inblazen: het zijn steeds vaker de inwoners die het initiatief nemen en die de gemeente en andere partijen betrekken bij hun plannen. Een ontwikkeling die ook in Vlaardingen speelt.

Op het programma van de avond stonden verder een terugblik op de campagne De Burger Meester, presentaties van enkele ideeën, een gedachtewisseling over ‘hoe verder’ en tussendoor een Vlaardings intermezzo van dameskoor Uit Volle Borsten.

 

Complimenten voor indienen idee


 Burgemeester Bert Blase zette tijdens de avond ook twee indieners van een idee in het zonnetje: Tim van der Kooij, die het oprichten van een kinderraad een goed idee vindt, en mevrouw Nieuwland-Koster, die zich sterk maakt om de scootmobiel niet alleen voor de dagelijkse boodschappen te gebruiken, maar ook voor recreatieve uitjes. Tim van der Kooij is met zijn 13 jaar een van de jongste Vlaardingers die een idee opperde in de campagne De Burger Meester en mevrouw Nieuwland-Koster is met haar 86 jaar een van de oudsten. Wethouder Hans Versluijs kon Tim gisteravond vertellen dat ook de gemeenteraad voorstander is van een kinderraad en binnenkort besluit over een voorstel om er geld voor uit te trekken. De wethouder nodigde Tim dan ook uit om mee te denken bij het opstarten van een kinderraad. Mevrouw Nieuwland-Koster vertelde dat haar idee van de scootmobielclub enthousiast is ontvangen door mensen van Argos zorgcentrum Soenda. Al sinds mei is er met enige regelmaat een tochtje in de stad gepland en dat vindt ze erg leuk. Ook heeft ze met een scootmobielclub meegedaan met de Haring en Bier wandeltocht: “Wij zijn die dag in optocht en luid toeterend binnengekomen, dat was erg leuk”, vertelde ze glunderend.

De Stadsagenda Vlaardingen is van en voor Vlaardingers. Alle ruim 300 ideeën uit de campagne De Burger Meester staan in het boekje. De rode draad in de ruim 300 ideeën leidde tot 15 thema’s. Elk thema is aangevuld met de Vlaardingse visie, trends en ontwikkelingen. Burgemeester Bert Blase: ,,Het is een palet aan inspirerende bouwstenen geworden, dankzij de vele mensen die hebben meegedacht over de toekomst van Vlaardingen’’.  

 

Meer weten?

 

De Stadsagenda is gratis af te halen aan de balie van het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6 of bij de vestigingen Centrum en Holy van Bibliotheek Vlaardingen. De Stadsagenda is ook te downloaden en/of digitaal door te bladeren op www.deburgermeester.nu . Wie meer wilt weten over de initiatieven van Pakhuis de Zwijger kan terecht op de www.dezwijger.nl

Gerelateerd