Bijeenkomst Oostwijk succesvol

29-10-2017 Nieuws Jan van der Kolk

Op de kladjes kon iedereen zijn opmerkingen (of frustratie over een onderwerp kwijt)

VLAARDINGEN - Woensdag 25 oktober is er in de Windwijzer een avond georganiseerd door de Vereniging Callenburgstraat 135 jaar, met ondersteuning van de gemeente, over de kwetsbare Oostwijk. Doel van deze avond was niet bewoners tegenover de gemeente te zetten en in een wij-zij tegenstelling terecht te komen, maar samen op zoek te gaan naar oplossingen voor gesignaleerde problemen.


Opzet

De avond bestond uit 4 onderwerpen: Sociale samenhang/Wateroverlast/Verkeer en parkeren/Vrije ronde. Bij iedere ronde kreeg eerst een specialist van de gemeente of van de bewoners 3 minuten de tijd om uiteen te zetten wat er aan de hand is in de Oostwijk bij dat onderwerp. Vervolgens konden de bewoners hun eerste reactie hierbij op kladjes (geeltjes) schrijven die door een groepsvoorzitter werden verzameld, gesorteerd en vervolgen in de groep besproken met als doel te zoeken naar oplossingen. Na afloop van de 4 rondes is er een korte nabespreking gehouden over de oplossingen.


Opbrengst

Zo’n 60 personen hebben een avond samen nagedacht om creatieve oplossingen te vinden voor problemen. Oplossingen die bedacht zijn: -Meer contact met elkaar/Meer straatmeubilair/Bij elkaar op bezoek/Waterreservoirs ondergronds/Aanleggen Wadi’s/Gescheiden afvoerstelsel/Goten niet op straat laten uitkomen/Geveltuintjes/Tegelbelasting/Verwijderen opritten in de straat als er geen bedrijf is/Minder zwaar verkeer in de straat/Geen bedrijfsbussen in de straat geparkeerd/Westhavenkade open voor verkeer/Fietspad Schiedamseweg verbreden/Kleinere vuilniswagens of lichter beladen/ Vuilinspecteur weer terug/Betere voorlichting over vervuiling/Open haarden tax/Verplaatsen ingang DFDS.


En nu?

Alle deelnemers waren enthousiast over de avond. De gemeente heeft alle ideeën meegenomen en zal in overleg met de organisatoren Jan van der Kolk en Marjo Sens dit nabespreken en verdelen over de diverse diensten die actief zijn in de Oostwijk. Niet alle ideeën zullen zo maar kunnen, maar het is wel wat de bewoners vinden.


Tot slot

De vereniging Callenburgstraat 135 jaar neemt de ideeën over sociale samenhang direct over en organiseert voor alle Oostwijkbewoners een bezoek aan onder andere Timon aan het Verploegh Chasséplein, 2 moskeeën, de Groene Luiken, de Vleet en AC-Pameijer op 25 november, afgesloten met een hapjesbuffet uit alle culturen in het Activiteitencentrum. Iedereen is welkom om mee te fietsen. De start is om 14.00 uur bij Timon.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date