Categorieën

Service

Bibliotheek helpt ook volwassenen met lezen en schrijven

Bibliotheek helpt ook volwassenen met lezen en schrijven
Onderwijs

Bibliotheek helpt ook volwassenen met lezen en schrijven

  • Redactie
  • 20-09-2017
  • Onderwijs
Bibliotheek helpt ook volwassenen met lezen en schrijven
VLAARDINGEN - In heel Nederland kunnen zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder dit soort hulp goed gebruiken. Ook veel inwoners in onze stad hebben hier behoefte aan. Daarom is iedereen die het lastig vindt om bijvoorbeeld een brief te lezen, een boodschappenlijstje te schrijven of de (klein)kinderen voor te lezen, welkom in de B in de centrale bibliotheek Waalstraat 100. De B staat voor De B van Beter leren spreken, lezen en schrijven. Maar ook van Budgetteren of Beter leren rekenen. Of je Belastingaangifte doen via internet.


Spreekuren

Wil je weten waar je als volwassene in Vlaardingen terecht kan? Kom dan naar de spreekuren in de Bibliotheek Vlaardingen aan de Waalstraat 100. Vertel ons je vraag of wens. Daarna kijken we wat het beste bij je past. Je krijgt iets aangeboden bij de bibliotheek. Of bij een andere organisatie waarmee we samenwerken. We helpen je met aanmelden.


Wanneer zijn er spreekuren?

• Iedere woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur.
• Iedere vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur.
• Een afspraak maken is niet nodig.


Oefencafé

Kom maandag of donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur naar het Oefencafé.
In het Oefencafé werk je zelfstandig achter één van de computers of met je eigen boeken en huiswerk. Er lopen vrijwilligers rond die je helpen met oefenen. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.


Taalcafé

Kom op donderdag tussen 11.00 en 13.00 uur naar het Taalcafé.
In het Taalcafé oefenen we samen het spreken van de Nederlandse taal. Een taalspelletje doen, de krant doorlezen of de week doornemen. Fouten maken is niet erg. Het gaat vooral om oefenen en de gezelligheid. Aanmelden is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.


Landelijke campagne

De Nederlandse bibliotheken vragen aandacht voor basisvaardigheden: taalvaardigheid, digitale vaardigheden en rekenvaardigheid. Uit onderzoek blijkt dat veel volwassenen van zestien jaar en ouder moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Samen met andere organisaties zorgen bibliotheken dat zij een minimum aan basisvaardigheden kunnen bereiken. Zodat zij ook goed kunnen deelnemen aan de samenleving. De Bibliotheek is voor iedereen toegankelijk en dichtbij. In deze prettige omgeving kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling, in dit geval aan de verbetering van je taalvaardigheden. Veel dienstverlening is gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →