Bezwaar tegen bouw Park Hooglede ingetrokken

22-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Goed nieuws voor de (aspirant) kopers van nog te bouwen eengezinswoningen  in de wijk Park Hooglede: de bezwaren tegen de bouw ervan zijn ingetrokken.

Een aantal bewoners van de nieuwbouwwijk Park Hooglede had eerder niet alleen problemen met de bouw van een medisch centrum in de wijk. Ook de aanstaande bouw van een aantal ‘rijtjeswoningen’ zinde hen niet en daar liepen bezwaarprocedures tegen. In de oorspronkelijke bouwplannen zouden er twee-onder-één kapwoningen gebouwd worden, maar daar bleek nauwelijks tot geen vraag naar.

Tot voor kort waren er nog enkele appellanten, ofwel bezwaarmakers onder de bewoners die een bezwaarprocedure hadden ‘lopen’ bij de rechtbank. Niet tegen de bouw van woningen, maar tegen de veranderingen in het bestemmingsplan waarbij een heel ander soort woningen gebouwd ging worden. Na bemiddeling werd gisteren bekend dat ook die procedures zijn ingetrokken bij de rechtbank. Die bezwaarprocedures waren voor projectontwikkelaar AM in eerste instantie reden om aan te kondigen de voorlopige koopovereenkomsten te ontbinden.

,,Het lijkt er op dat de projectontwikkelaar er baat bij heeft om de woningen in een later stadium tegen een hogere prijs te kunnen verkopen’’, aldus raadslid Corné Venema van het CDA, die er vragen over gesteld had aan het college. ,,Het was toch ook mogelijk geweest om de contracten te verlengen?’’

Inmiddels doet dat dus niet meer ter zake en kan de bouw en verkoop doorgaan.Gerelateerd