Bezoek ziekenhuis uitdaging met Hoekse Lijn

04-10-2019 Nieuws Redactie

REGIO - Een kleine week nadat de eerste passagiers gebruik kunnen maken van de Hoekse metrolijn klinkt er her en der toch wat gemor. Met name mindervaliden en mensen met een kinderwagen staan voor een kleine uitdaging zodra zij vanuit de richting Hoek van Holland op perron 2 staan. De lift is buiten werking, waardoor het zeer lastig wordt van het perron af te komen. Menig passagier is inmiddels geholpen door een mede reisgenoot.

Een bezoek aan het naastgelegen ziekenhuis vereist nog meer creativiteit. Dezelfde lift geeft toegang tot een loopbrug over het spoor richting het ziekenhuis. Ook deze loopbrug is per lift niet bereikbaar. Enkele passagiers zijn weer op de volgende metro gestapt, om daar weer over te stappen, terug naar metrostation Nieuwland. Eenmaal aangekomen op spoor 1 kan de lift vervolgens weer genomen worden om van het perron af te komen.

De RET is inmiddels op de hoogte van de storing en heeft een monteur besteld. Er kan niet worden aangegeven wanneer deze komt. Dit is 'vandaag of morgen'.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date