Categorieën

Service

Bewoners Westwijk willen dieren terug

Bewoners Westwijk willen dieren terug
Nieuws

Bewoners Westwijk willen dieren terug

  • Redactie
  • 16-04-2015
  • Nieuws
Bewoners Westwijk willen dieren terug

VLAARDINGEN - Een groep bewoners uit de Vlaardingse Westwijk wil de de dieren van de dierenweide in het Marnixplantsoen terugbrengen.. ,,Het zal de meeste bewoners niet zijn ontgaan dat de dierenweide er leeg en verlaten bij ligt'', schrijven zij in een pamflet dat onder andere via facebook wordt verspreid. ,,Alle lieve dieren zijn van de ene op de andere dag verdwenen... bezuinigingen!!!'' 

De dierenweide is inderdaad gesneuveld in de meest recente bezuinigingsronde van de gemeente. Net als de dierenweide in het Hof overigens. Daar kwam al snel een initiatief van bewoners van de grond om de dieren in het Hof te behouden en na veel vijven en zessen lukte dat ook. De gemeente heeft het beheer op 2 april overgedragen aan de bewoners. 

En dat is dus precies wat de bewoners van de Westwijk ook willen. Zij worden daarbij ondersteund door welzijnsorganisatie Minters. Op donderdag 23 april is er een 'meedenkbijeenkomst' in Wijkcentrum De Telder in de Teldersstraat 10. Iedereen is daar vanaf 19.00 uur welkom om mee te denken en te praten over de mogelijkheden.