Bestuursvoorzitter stopt bij Franciscus

08-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/ROTTERDAM - Roos van Erp stopt bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Het ziekenhuis is volgens de bestuursvoorzitter klaar voor 'een volgende fase'.

Roos van Erp-Bruinsma ging aan het werk in het Franciscus toen de juridische fusie tussen het Franciscus Gasthuis en het Vlietlandziekenhuis een feit werd. ,,Inmiddels is de transitie in bestuurlijk en organisatorisch opzicht tot één ziekenhuisorganisatie volbracht’’, zo laat Van Erp optekenen in het persbericht over haar vertrek.

Van Erp oogstte het afgelopen jaar veel kritiek op de wijze waarop het Franciscus Gasthuis & Vlietland communiceerde over het vertrek van een aantal afdelingen en functies uit het Vlietland ziekenhuis Schiedam. Na de aankondiging dat de Spoedeisende Hulp in Schiedam tijdelijk ’s nachts gesloten werd, werden de toch al verstoorde verhoudingen met de huisartsen in de regio nog slechter.

Van Erp zal haar werkzaamheden in de komende tijd overdragen en blijft op verzoek van de raad van toezicht beschikbaar voor het begeleiden en afwikkelen van enkele projecten. De raad van toezicht zegt zich nog te beraden 'op welke wijze in de vacature van voorzitter van de raad van bestuur zal worden voorzien'.

Gerelateerd