Berlijn stopt er mee

28-12-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De officiële opening was iets minder dan twee jaar geleden, de laatste openingsdag was afgelopen tweede Kerstdag; Horecaonderneming Berlijn aan de Westhavenkade 1  heeft het niet gered. ,,Van het begin af aan kwamen we net tekort op de doordeweekse dagen’’, aldus eigenaar Rory Dickhoff. ,,Het laatste half jaar vooral was heel moeilijk. Met een paar grote ‘klappers’ in die periode konden we dat zelfs niet meer opvangen. Afgelopen Kerstdagen nog zaten we stampvol, maar het tij was daarmee niet gekeerd. We zijn nog niet failliet maar die procedure zal niet lang op zich laten wachten’’.

Berlijn was bij de start in februari 2015 dé nieuwe horecazaak in Vlaardingen. Eigenaren Rory Dickhoff en Tijmen Oldenburger lieten zich inspireren door de stad Berlijn. De metrokaart van Berlijn speelde een belangrijke rol in het interieur en was langs wanden en plafond zichtbaar aangebracht. Of er op korte termijn een nieuwe eigenaar/uitbater zal komen die dat in ere houdt is nog onzeker.

,,Superjammer dat het dadelijk over is’’, vervolgt Rory. ,,We hebben wel zelf besloten te stoppen, maar realiseren ons dat dat pijn  doet, ook bij anderen waaronder ons personeel. Zolang we de zaken nu nog in eigen hand hebben wikkelen we een en ander zo netjes mogelijk af’’.

 

Geld terug van kaartje Nieuwjaarsfeest

Met Oud- en Nieuw zou er nog een groots feest plaatsvinden in Berlijn. ,,Voor wie een kaartje heeft gekocht hebben we het een en ander geregeld. Bij de collega’s van D’Oude Stoep aan de Smalle Havenstraat ligt een lijst met namen van degenen die een kaartje hebben gekocht. Op vertoon van het kaartje dat je hebt of op basis van je legitimatiebewijs krijg je daar vanaf 14.00 uur vandaag je geld terug. Daarnaast krijg je korting op vertoon van je kaartje bij het Nieuwjaarsfeest van de Kroepoekfabriek. Je betaalt daar dan maar €10’’.

Een trieste situatie dus voor Rory Dickhoff en Tijmen Oldenburger. ,,Als dit voorbij is dan gaan we eerst uitrusten’’, aldus Rory. ,,Daarna zien we wel weer, er komen vast weer nieuwe kansen’’, besluit hij.Gerelateerd