Categorieën

Service

Beneluxtunnel ’s nachts dicht

Beneluxtunnel ’s nachts dicht
Nieuws

Beneluxtunnel ’s nachts dicht

  • Redactie
  • 11-03-2017
  • Nieuws
Beneluxtunnel ’s nachts dicht
VLAARDINGEN - Rijkswaterstaat verricht komende weken onderhoudswerkzaamheden in de Beneluxtunnel (A4). De tunnel is hiervoor in de nachten van 17 tot 20 maart en van 24 op 25 maart in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. 

De Beneluxtunnel is volledig afgesloten in beide richtingen in de periode:
·         vrijdag 17 maart 21.00 – zaterdag 18 maart 08.00 uur
·         zaterdag 18 maart 21.00 – zondag 19 maart 08.00 uur
·         zondag 19 maart 21.00 – maandag 05.00 uur
·         vrijdag 24 maart 21.00 – zaterdag 08.00 uur 

De toe- en afritten van Vlaardingen en Schiedam van de A4 zijn tijdens de nachtelijke afsluitingen afgesloten. Vlaardingen en Schiedam zijn wel bereikbaar via de A20.  De Beneluxtunnel is overdag bereikbaar voor het verkeer en tijdens de maandagochtendspits. Ook blijven de brom- en fietstunnels beschikbaar. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reservenachten zijn gepland in de weekendnachten van 31 maart op 1 april, van 1 op 2 en van 2 op 3 april. 

De afgelopen maanden zijn diverse nieuwe technische installaties aangebracht in de Beneluxtunnel, zoals LED-verlichting, nieuwe camera’s, 300 km nieuwe bedrading en de vervanging van omroepsysteem en een deel van de noodstroominstallatie. Deze nieuwe installaties worden tijdens de nachtelijke afsluitingen aan het besturingssysteem gekoppeld zodat de tunnel weer goed bediend kan worden. Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door onze tunnels rijden.

Omleidingen
Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan over de ring Rotterdam via de Van Brienenoordbrug (A16).