Behoud ertskranen Vulcaanhaven te duur

02-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Langs de Vulcaanhaven staan twee ertskranen uit de jaren ‘50 die van cultuurhistorische waarde zijn. Rotterdam Bulk Terminals (RBT), de eigenaar van twee ertskranen, wil de ertskranen slopen, vanwege de beëindiging van de bedrijfsactiviteiten. Het Cuypersgenootschap, een stichting die zich inzet voor behoud van erfgoed, wil dat de kranen worden behouden en verzocht het college van B&W eerder beide kranen een beschermde status te geven.

De haalbaarheid om de ertskranen een nieuwe bestemming te geven was door een deskundig bedrijf onderzocht maar behoud van de kranen op de huidige plek was niet reëel. Het college besloot daarop al in juni om de twee ertskranen niet als gemeentelijke monumenten aan te wijzen.

De gemeente liet nog wel onderzoeken of, binnen de beperkte tijd die nog resteert, verplaatsing naar een andere locatie mogelijk is. Dat zou echter teveel tijd in beslag nemen en kost voor alleen het transport van de kranen al zo’n €2 miljoen, afgezien van eventuele kosten voor opslag. Daarmee is het vonnis over de ertskranen wel zo’n beetje geveld.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date