Balder VL92 aanwezig op Wereldhavendagen

31-08-2015 Nieuws Redactie

Het eerstvolgende doel van de Vrienden van de Balder is de restauratie van de sloep.

VLAARDINGEN - De enige nog authentieke zeilende Nederlandse haringlogger de Balder VL92, vertrekt komende donderdag naar Rotterdam om aanwezig te zijn bij de Wereldhavendagen. Het is de eerste keer na de grote  restauratie dat ze aanwezig is bij een groot evenement. De laatste keer dat ze in Rotterdam lag is al weer ruim vijf jaar geleden.

De kiel van de zeillogger Balder werd gelegd op 15 maart 1912. Op 15 mei 1912 is het schip op de Vlaardingse werf van A. de Jong te water gelaten. De opdrachtgever tot de bouw was de Visserij Maatschappij Mercurius. Van 1912 tot 1921 was de Balder een van de honderden zeilende loggers die zich bezig hielden met de haringvisserij.  Tot 1941 is er met het schip actief deelgenomen aan de haringvisserij.

Komende donderdag vertrekt de Balder van haar ligplaats voor Museum Vlaardingen naar Rotterdam. Op zaterdag en zondag is de Balder VL92 open voor bezichtiging  en geven de vrijwilligers uitleg over de oorsprong van de Balder en de restauratie. En wat de verdere nabije plannen zijn, een groot doel waarvoor men bezig is om sponsoren te werven is het herstel van de sloep.

Vrijdagochtend verwelkomen wij de Rabobank als een van de sponsoren en in  de middag is de Balder voor genodigden open als verlengstuk van de expositie over de Visserstruien in het Maritiem Museum. Zeer bijzonder dat deze twee bij elkaar komen.  De Balder neemt haar ligplaats in de Leuvehaven bij het Maritiem Museum.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date