Ayla is de voorleeskampioen!

21-02-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op maandagavond 20 februari streden elf leerlingen van basisscholen uit Vlaardingen en Maassluis om een plaats in de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017.

De leerlingen waren al de voorleeskampioenen van hun school. Zij hadden zich goed voorbereid en voor de jury was het dit jaar niet eenvoudig om de beste voorleeskampioen aan te wijzen. De jury bestond uit Wethouder Arnout Hoekstra, Nadia Stolk (dramadocent) en Jolanda Verbraak (coördinator educatie van de Bibliotheek Vlaardingen)

In de Bibliotheek Vlaardingen lazen de deelnemers een fragment voor uit hun favoriete jeugdboek. De jury had de moeilijke taak om de beste voorlezer te kiezen. Na lang beraad hebben de juryleden Ayla van der Burg van basisschool ‘t Kompas uit Vlaardingen gekozen tot winnaar. Zij had een originele boekkeuze, een goed intro, heldere en duidelijke stem, een mooi, indrukwekkend en spannend stuk en het publiek hing aan haar lippen! Ayla gaat door naar de kwartfinale die plaatsvindt op woensdagmiddag 8 maart om 14.00 uur in het Bibliotheektheater Rotterdam. Op 17 mei vindt de grote, landelijke finale plaats in Amstelveen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date