Categorieën

Service

Avond4daagse gaat weer van start

Avond4daagse gaat weer van start
Nieuws

Avond4daagse gaat weer van start

  • Redactie
  • 05-06-2016
  • Nieuws
Avond4daagse gaat weer van start
VLAARDINGEN - Op maandag 6 juni gaat in Vlaardingen de Avond4daagse weer van start. De startlocatie is zoals voorgaande jaren bij de Jeu de Boules Club Vlaardingen aan de Watersportweg 7.  Het defilé vindt plaats op donderdag 9 juni en wordt afgenomen door de burgemeester van Vlaardingen, Bert Blase.

De organisatie heeft zeker gekeken en geluisterd naar de wandelaars. Het was al opgevallen dat het defilé voor de wandelaars lang wachten is en dat de doorstroming niet altijd vlot gaat. In overleg met de burgemeester is dan ook besloten om het defilé iets aan te passen. Zo begint het nu om 19:00 uur en worden er op de Markt hekken geplaatst om de wandelaars meer ruimte te geven.  Zo wordt er een betere doorstroming bereikt. Verder is er gekeken naar de muziek. Dit jaar is er voor gekozen om de wandelaars bij de start en finish muzikaal op weg te helpen en feestelijk binnen te halen . Onderweg loopt de drumband Thalita mee en bij het defilé op de Markt staan de Haringkoppen voor een stuk gezelligheid. Onderweg, in de Groen van Prinstererstraat lopen de wandelaars langs een DJ die de wandelaars voor het laatste stukje muzikaal zal aanmoedigen. De organisatie is ook benieuwd of deze kleine aanpassingen verbeteringen zijn en hoort dit graag van zowel de wandelaars als van de toeschouwers.

De routes zijn dit jaar weer door het groene Vlaardingen en gedeeltelijk door de stad. Veiligheid staat voorop en de organisatie heeft vrijwilligers bereid gevonden om als verkeersregelaar ingezet te worden. Deze mensen zijn heel belangrijk en zonder hen lukt het de organisatie niet om een veilige en feestelijke vierdaagse te organiseren. 

Maandag 6 juni 2016 wordt om 16:00 uur gestart met een muzikale aftrap van Show en Zo. Zij zijn er om de kinderen op te warmen zodat zij aan de eerste dag kunnen beginnen.  De avondvierdaagse is te volgen op Facebook: Avond4daagse Vlaardingen en via Twitter: #A4D_VLD.