Arrivederci, tot ziens!

26-05-2019 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN – Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Bozzano (Italië).

In september is het vier jaar dat ik als Vlaardingse in den vreemde ,jullie een kijkje geeft in onze Italiaanse keuken. En het is dertien jaar dat wij hier wonen. Ik heb veel geschreven over de reisjes die wij hier in Italië hebben gemaakt .Van noord naar zuid, over de prachtige eilanden Sicilië maar ook Ponza en Capri. En de uitstapjes in de bergen, de Thermen van San Pellegrino ,het meer van Iseo enzovoorts. Dit was een van de doelen die wij, toen Carlo met de vut ging, voor ogen hadden en ik mag zeggen dit is aardig goed gelukt.

Tot vorig jaar Carlo ziek werd en van het ene op het andere moment veranderde ons hele leven. En dat overkomt je gewoon, waar je ook woont.

Wij hebben inmiddels hier een weg in gevonden. De uitstapjes samen zijn zeldzaam maar daarom wel intens. Zoals vorige week toen Carlo voor controle naar het ziekenhuis moest in San Remo. Dat is een prachtige rit langs de kust. Na afloop reden wij terug en Carlo had een goede dag dus stelde ik voor om een hapje te gaan eten. Wij hebben hier in Imperia een heerlijk restaurant aan het strand. En in deze tijd is het nog zo rustig dat je voor de deur kunt parkeren. Het is vooral in het voor- en najaar een heerlijke plek dan is het strand helemaal vrij. Het is ook een van de weinige zandstranden hier aan de kust dus geliefd bij de toeristen. In de zomer staan er strandbedjes en is het overvol. En in die periode blijven wij dan ook ver uit de buurt.

We hebben pasta met vis gegeten en genoten van het uitzicht. Dit is dan toch een geluksmomentje.

Onze komende tijd is heel onzeker, waardoor het voor mij steeds moeilijker wordt om een leuke column te schrijven. Al vind ik het heerlijk om te doen, maar buiten een wandeling per dag ben ik aan het verzorgen, wat ik met alle liefde doe. Dus stop ik even met schrijven!

Ik wil iedereen bedanken, mijn trouwe lezers!!

Arrivederci, 

Marijke

 Gerelateerd