Arnout Hoekstra: Van wethouder naar Europees parlement

27-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het ‘zong al even rond’ in Vlaardingen, maar het lijkt nu wel erg dichtbij te komen: de pas afgetreden wethouder Arnout Hoekstra is in de race voor een plekje in het Europees parlement. Kasper Vink, (ook al voormalig) fractievoorzitter ontkende onlangs nog desgevraagd dat Hoekstra mogelijk naar Brussel zou gaan, maar inmiddels is de oud wethouder al gebeld door de commissie die de kandidatenlijst samenstelt.

Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen stond Arnout Hoekstra nog op een (voor de SP vrijwel onverkiesbare) 26-ste plek. Hij was daarmee in ieder geval in beeld bij het landelijk SP-bestuur, waar hij inmiddels deel van uitmaakt.

Het aantal zetels in het Europees parlement van de SP is niet groot, dat zijn er momenteel maar twee. Gezien de ijzeren partijdiscipline bij de socialisten betekent echter een hoge plek een vrijwel zekere uitverkiezing. Goede kans dus dat Hoekstra vanaf volgend jaar (mei) gaat forenzen vanuit Vlaardingen. Verhuizen zal er even niet inzetten, wat overigens voor de meeste Europarlementariërs geldt. Het is nog maar kort geleden dat Hoekstra en partner een nieuwbouwhuis in Vlaardingen aanschaften.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date