Arnold Hoogvliet opent expositie over zijn eigen straat

10-07-2015 Nieuws Wout den Breems

VLAARDINGEN - Onwennig was het wel voor de oude heer Arnold Hoogvliet om anno 2015 de opening van de straatfoto-expositie luister bij te zetten over een naar hem vernoemde straat. Al die mensen en auto’s en dan ook nog zo’n rond ding voor zijn mond waarin hij moest praten. Maar na een afwezigheid van 250 jaar wist hij zich toch snel aan te passen en droeg met verve ‘enkelen regelen’ voor uit zijn beroemde dichtwerk ‘Eerkroon voor de stede Vlaerdinge’. 

Het deed hem goed deze bijzondere expositie over ‘125 jaar Arnold Hoogvlietstraat in drie eeuwen’ te mogen openen met de kinderen uit de straat. Onder luid hedendaags tromgeroffel van de jonge Nemo Stoffels werd de Vlaardingse driekleur voor het monumentale pand op nr. 14 verwijderd en verscheen er van Arnold Hoogvliet een fraaie poster met zijn afbeelding erop. 

De foto expositie staat tot 12 september achter 60 vensters in de straat en omvat oude- en nieuwe foto’s met verklarende bijschriften. Met de expositie wordt een beeld geschetst van het leven in 125 jaar straat. Deze unieke expositie is samengesteld door bewoner van de straat en voorzitter van de Historische Vereniging Vlaardingen, Wout den Breems met medewerking van het Stadsarchief en drukkerij Stout. 

Bij de drukkerij is een brochure af te halen waarmee een wandeling langs de foto’s gemaakt kan worden. Van 5 tot 12 september zal de straat versierd worden met ouderwetse verlichte zuilen en zal aansluitend op de 12 september voor de bewoners een straatfeest worden georganiseerd.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date